Now Reading:
DOBRE VIJESTI U Varaždinske Toplice stiže gotovo 70 tisuća eura iz Fonda za zaštitu okoliša
Full Article 2 minutes read

DOBRE VIJESTI U Varaždinske Toplice stiže gotovo 70 tisuća eura iz Fonda za zaštitu okoliša

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti raspisao je Javni poziv za neposredno sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama u svrhu jačanja otpornosti urbanih sredina vrijedan 17 milijuna eura, a dio sredstava stiže i u Varaždinske Toplice.

Naime, Gradu Varaždinske Toplice odobrena su sredstva najviše u iznosu od 69.723,00 eura s PDV-om, što čini 80% procijenjenih i Fondu opravdanih troškova projekta, koji iznose 87.153,75 eura s PDV-om.

U sklopu projekta planira se zasaditi 133 novih stabala, grupe stabala i grmlje te izgraditi nove travnate zelene površine za sadnju drvoreda na pojedinačnih 9 mikro lokacija – manjih zelenih oaza na području Varaždinskih Toplica.

Ugovor o sufinanciranju između Grada Varaždinske Toplice i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku obnovu potpisan je u petak na svečanosti u Zagrebu, a ugovore su korisnicima dodijelili potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković te direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen.

Gradonačelnica Dragica Ratković tim je povodom istaknula kako Grad Varaždinske Toplice nastoji biti što zeleniji grad, a ova sredstva svakako će pomoći u tome naumu. Ujedno je zahvalila Vladi RH i resornom ministarstvu te Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na odobrenim sredstvima za provedbu projekta, kao i Javnoj ustanovi za regionalni razvoj Varaždinske županije koja je pripremila projekt.

sjever.hr

31.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.