Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search

Vijesti > Kultura

Po 56. put Sveti Križ Začretje postao centar glazbe, kulture, sporta i zabave: Otvorena manifestacija "Prvi glas Zagorja"

ExclusivePo 56. put Sveti Križ Začretje postao centar glazbe, kulture, sporta i zabave: Otvorena manifestacija "Prvi glas Zagorja"

Svake godine, već tradicionalno, Sveti Križ Začretje postaje centar glazbe, kulture, sporta i zabave. Tako je i ove godine, u subotu, 24. kolovoza, po 56. put po redu otvorena manifestacija "Prvi glas Zagorja" koja će trajati sve do 31. kolovoza gdje će brojni posjetitelji uživati u raznovrsnom programu i bogatoj ponudi. Da je zaista svetokriški trg centar zabave krajem kolovoza, dokaz su i brojni svetokriščani i njihovi gosti koji su okupirali trg prvog dana manifestacije.
Novi Marof: Treće, dosad najveće izdanje Hrvatske operne akademije ovog vikenda donosi dvije barokne opere

ExclusiveNovi Marof: Treće, dosad najveće izdanje Hrvatske operne akademije ovog vikenda donosi dvije barokne opere

Hrvatska operna akademija treću godinu zaredom u naš kraj dovodi operne umjetnike iz cijelog svijeta. Prve dvije godine akademija je organizirana u Varaždinu, dok se treće i najveće izdanje do sada po broju polaznika organizira u Novom Marofu. Voditelj akademije je David Oštrek, operni pjevač, solist Berlinske opere, rođeni Novomarofčan.
Zaokruženo je predstavljanje 54. Varaždinskih baroknih večeri u zemlji partneru ovogodišnjeg festivala - Portugalu

ExclusiveZaokruženo je predstavljanje 54. Varaždinskih baroknih večeri u zemlji partneru ovogodišnjeg festivala - Portugalu

Koncertom Varaždinskog tria u Glazbenom konzervatoriju u portugalskom gradu Guimaraesu na kojem su prisustvovali varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj i organizator Varaždinskih baroknih večeri i ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik, zaokruženo je predstavljanje 54. Varaždinskih baroknih večeri u zemlji partneru ovogodišnjeg festivala.
Premijera predstave "Čekajući Oresta" na magičnom lokalitetu u Varaždinskim Toplicama

ExclusivePremijera predstave "Čekajući Oresta" na magičnom lokalitetu u Varaždinskim Toplicama

Predstava "Čekajući Oresta" Lade Kaštelan, po motivima Sofoklove Elektre, u izvedbi glumaca Hrvatskog narodnog kazališta Varaždin i gostujuće Nine Violić biti će premijerno izvedena u petak, 28. lipnja, na rimskom nalazištu Aquae Iasae u Varaždinskim Toplicama. Kako je istaknuto na konferenciji za novinare u petak, na istom mjestu gdje će za tjedan dana biti premijera, lokalitet arheoloških iskopina magičan je i jedinstven lokalitet koji cijeloj priči oko premijere daje dodatnu energiju.
KRAPINA: Jubilarno izdanje važnog kulturnog događanja

ExclusiveKRAPINA: Jubilarno izdanje važnog kulturnog događanja

Galerija Grada Krapine bila je u petak domaćin jubilarnog 10. zagorskog likovnog salona koji je svoje premijerno izdanje imao prije 27 godina, daleke 1997. Prije samog otvorenja te poznate kulturne manifestacije održan je koncert Gudačkog kvarteta Rucner uz glazbenog gosta Petera Soavea, svjetski poznatog virtuoza na bandoneonu i harmonici.
/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?