Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search

PR članak

JU Zagorje zeleno: Važna uloga mrtvih i trulih stabala u šumama

ExclusiveJU Zagorje zeleno: Važna uloga mrtvih i trulih stabala u šumama

Odumrlo drvo dolazi u raznim oblicima u šumi, a svaki oblik predstavlja važno i drugačije stanište flore i faune. Odumrli dijelovi stabala nemaju veliku ekonomsku vrijednost, ali zato imaju veliku vrijednost u pogledu očuvanja biološke raznolikosti šuma. Takvo odumrlo drvo je stanište brojnih gljiva, lišajeva, kukaca, a samim time i bogati izvor hrane za ptice (osobito djetlića). Mnoge vrste ptica ovakva stabla koriste i za gniježđenje.
U potrazi ste za poslom? Evo što se nudi na sjeveru Hrvatske

ExclusiveU potrazi ste za poslom? Evo što se nudi na sjeveru Hrvatske

Tražite svoju idealnu karijeru? Odlično, na pravom ste mjestu jer ovaj tjedan donosimo 10 atraktivnih radnih pozicija koje su otvorene samo za vas. Ne propustite priliku da napravite korak prema svom budućem uspjehu, a evo što se nudi na području Krapinsko-zagorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije.
JU Zagorje zeleno: Projekt OPREZ IAS - provedba uklanjanja invazivnih stranih vrsta

ExclusiveJU Zagorje zeleno: Projekt OPREZ IAS - provedba uklanjanja invazivnih stranih vrsta

Javna ustanova Zagorje zeleno provela je tijekom svibnja i lipnja mjere uklanjanja invazivnih stranih vrsta (IAS) žljezdastog nedirka (Impatiens glandulifera) i prave svilenice (Asclepias syriaca) u sklopu projekta „OPREZ IAS – Kontrola populacija invazivnih stranih vrsta žljezdasti nedirak i prava svilenica u Krapinsko-zagorskoj županiji”, kojeg financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
ODRŽIMO NAŠU KRAPINU ČISTOM! Divlja odlagališta - ozbiljan problem sadašnjosti koji prijeti katastrofom u budućnosti

ExclusiveODRŽIMO NAŠU KRAPINU ČISTOM! Divlja odlagališta - ozbiljan problem sadašnjosti koji prijeti katastrofom u budućnosti

Klimatske promjene i prirodne nepogode kojima posljednjih godine sve češće svjedočimo pokazuju kakva nas budućnost čeka ne počnemo li voditi brigu o našem planetu i njegovoj čistoći. Svijest o važnosti očuvanja okoliša, odvajanja otpada, recikliranja i nastojanja da što je više moguće živimo u skladu s načelima prirode, posljednjih godina sve više jača. Svjesni da je briga o okolišu zapravo briga o vlastitom zdravlju, sve više ljudi spoznaje važnost odlaska u prirodu, te koliko je ona značajna za naše mentalno zdravlje.
/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?