Počela je sezona domaćih jagoda pa stoga iskoristite priliku i napravite slasticu koju nazivaju i “fantazijom u čaši”. Nije potrebno mnogo sastojaka, nećete potrošiti ni puno vremena, a rezultat će biti savršen.
Najbolje da sami provjerite kako jednostavan recept može rezultirati vrhunskim desertom!
Sastojci za dvije osobe:
125 grama sira mascarpone
150 grama jagoda
4 tvrda keksa
1 limun
1 žlica kristalnog šećera
2 žlice šećera u prahu
1 žlica maslaca
Priprema:
U loncu zagrijte očišćene jagode, kristalni bijeli šećer i jednu žlicu limunovog soka. Miješajte dok se šećer ne rastopi, a jagode ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno tri do četiri minute. Zdrobite kekse u fini prah i pomiješajte ih s otopljenim maslacem. Rasporedite dobivenu smjesu na dvije čaše, i utisnite je na dno. Nježno izmiješajte sir mascarpone, preostali limunov sok i šećer u prahu. Preko keksa stavite sirnu kremu, a preko kreme umak od jagoda.
sjever.hr/zadovoljna.hr
28.04.2024.