Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Lifestyle

Jednostavno, a tako fino: Munchmallow – kremasti kolač kojem nećete moći odoljeti

Autor: sjeverhr
Jednostavno, a tako fino: Munchmallow – kremasti kolač kojem nećete moći odoljeti

Ove vam nedjelje donosimo recept za jednostavan kremasti kolač koji se radi od svakodnevnih namirnica koje najčešće imamo svi kod kuće, a i sama priprema nije prezahtjevna.

Recept smo „posudili” od naše stare znanice Sandre Gašparić, majstorice za ukusna jela i odlične kolače, a recepte, uz uvijek zanimljive priče, objavljuje na svoj stranici Reci Peci.

Munchmallow je homemade inačica popularnog slatkiša koji ima tanku keks podlogu na kojoj je bijela pjenasta krema prelivena čokoladom. U osnovi, radi se o tamnom biskvitu preko kojega se stavlja šaum od bjelanjaka sa šećerom. Kada se to sve skupa lijepo zapeče i prelije čokoladnom glazurom, i okus i tekstura doista podsjećaju na originalni munchmallow.

Image

Munchmallow – recept

POTREBNO: (mjera je šačica od 200 ml)

Za biskvit:

5 žumanjaka
1 šalica šećera
1 vanilin šećer
1 šalica mlijeka
1/2 šalice ulja
1 šalica brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa

Za premaz od bjelanjaka:

5 bjelanjaka
10 žlica šećera
1 vanilin šećer

Za glazuru:

200 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca
6 žlica suncokretovog ulja

PRIPREMA:

Za biskvit žumanjke miksati sa šećerom i vanilin šećerom, pa postepeno dodavati i sve ostale sastojke. Biskvitnu smjesu izliti u lim za pečenje srednje veličine prethodno namašćen i pobrašnjen. Peći u pećnici zagrijanoj na 180*C 20 minuta.

Dok se biskvit peče, miksati bjelanjke u čvrsti snijeg, dodavati polako šećer i miksati dok ne postane čvrsto i sjajno.

Izvaditi kolač iz pećnice, premazati ga odmah šaumom od bjelanjaka, poravnati pa nastaviti peći na 170*C još 15 minuta.

Pečeni kolač ohladiti pa preliti čokoladnom glazurom koja se napravi tako da se na laganoj vatrici ili u mikrovalnoj pećnici otope svi sastojci.

Munchmallow se može rezati i jesti odmah dok je još topao, samo što će tada čokolada curiti između rezova pa će izgledati neuredno. A ako sačekate da se kolač ohladi potpuno, dekorativnije će izgledati na tanjuru.

Image

screenshot/recipeci.com

Podijeli članak:

Povezani članci

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?