Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Lifestyle

Donosimo vam recept mramornog kolača s bundevom – ukusan i sočan, isprobajte!

Autor: sjeverhr
Donosimo vam recept mramornog kolača s bundevom – ukusan i sočan, isprobajte!

Isprobajte nešto novo, ove nedjelje ispecite mramorni kolač od bundeve koji je sočan i pun okusa.

Donosimo vam recept s recepti.index.hr.

Potrebni su vam ovi sastojci: 240 g glatkog brašna, 120 g šećera, 1 žličica sode bikaborne, ½ žličice soli, 50 g maslaca sobne temperature, 150 g pirea od bundeve, 1jaje, 80 g jogurta, 80 g nasjeckane tamne čokolade i maslac.

Najprije pripremite kalup, zatim zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva, a kalup za kruh dimenzija 20 x 10 lagano namastite maslacem.

Zatim sjedinite suhe sastojke. U posudi srednje veličine izmiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol.

U drugoj posudi miksajte maslac i šećer, na srednje jakoj brzini, otprilike jednu minutu. Dodajte pire od bundeve, jaje i jogurt pa miksajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte smjesu s brašnom i miksajte na laganoj brzini dok ne dobijete homogenu smjesu.

Sljedeći korak je da nasjeckanu čokoladu otopite na pari ili u intervalima po 30 sekundi u mikrovalnoj pećnici i ostavite kratko da se ohladi. Umiješajte 6 do 8 žlica smjese s pireom od bundeve u otopljenu čokoladu i miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

Žlicom naizmjenično stavljajte smjesu s čokoladom i bez čokolade u pripremljen kalup za kruh. Kad ste potrošili cijelu smjesu, pomoću noža kružnim pokretima lagano promiješajte.

Potom, stavite u pećnicu i pecite 75 minuta. Ohladite 10 minuta u kalupu, izvadite iz kalupa i ostavite da se u potpunosti ohladi prije rezanja.

Dobar tek, nadamo se da će vam se svidjeti recept i kolač. Uživajte! 

FOTO: Ilustracija 

Podijeli članak:

Povezani članci

Izdvojeno

Najnovije

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?