Isprobajte nešto novo, ove nedjelje ispecite mramorni kolač od bundeve koji je sočan i pun okusa.
Donosimo vam recept s recepti.index.hr.
Potrebni su vam ovi sastojci: 240 g glatkog brašna, 120 g šećera, 1 žličica sode bikaborne, ½ žličice soli, 50 g maslaca sobne temperature, 150 g pirea od bundeve, 1jaje, 80 g jogurta, 80 g nasjeckane tamne čokolade i maslac.
Najprije pripremite kalup, zatim zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva, a kalup za kruh dimenzija 20 x 10 lagano namastite maslacem.
Zatim sjedinite suhe sastojke. U posudi srednje veličine izmiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol.
U drugoj posudi miksajte maslac i šećer, na srednje jakoj brzini, otprilike jednu minutu. Dodajte pire od bundeve, jaje i jogurt pa miksajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte smjesu s brašnom i miksajte na laganoj brzini dok ne dobijete homogenu smjesu.
Sljedeći korak je da nasjeckanu čokoladu otopite na pari ili u intervalima po 30 sekundi u mikrovalnoj pećnici i ostavite kratko da se ohladi. Umiješajte 6 do 8 žlica smjese s pireom od bundeve u otopljenu čokoladu i miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Žlicom naizmjenično stavljajte smjesu s čokoladom i bez čokolade u pripremljen kalup za kruh. Kad ste potrošili cijelu smjesu, pomoću noža kružnim pokretima lagano promiješajte.
Potom, stavite u pećnicu i pecite 75 minuta. Ohladite 10 minuta u kalupu, izvadite iz kalupa i ostavite da se u potpunosti ohladi prije rezanja.
Dobar tek, nadamo se da će vam se svidjeti recept i kolač. Uživajte!
FOTO: Ilustracija