Now Reading:
SVAKA ČAST! U jakoj konkurenciji od 400 učenika iz cijele Hrvatske, mladi Zagorci pokazali svoje vještine i osvojili čak šest prvih mjesta
Full Article 2 minutes read

SVAKA ČAST! U jakoj konkurenciji od 400 učenika iz cijele Hrvatske, mladi Zagorci pokazali svoje vještine i osvojili čak šest prvih mjesta

Učenici iz strukovnih škola Krapinsko-zagorske županije sudjelovali su na državnom natjecanju strukovnih škola WorldSkills Croatia 2023. u Zagrebu gdje su u jakoj konkurenciji od čak njih 400 iz cijele države osvojili šest prvih mjesta.

Na natjecanju je sudjelovalo 26 učenika iz šest krapinsko-zagorskih srednjih škola, njih 11 iz Srednje škole Bedekovčina, šest iz Srednje škole Krapina, tri iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok te po dva učenika iz Srednje škole Oroslavje, Srednje škole Pregrada i Srednje škole Zlatar.

Natjecanje je održano u 46 disciplina, a učenici iz Krapinsko-zagorske županije osvojili su čak šest prvih mjesta, jedno drugo te četiri treća mjesta. Procjenjuje se da je državno natjecanje strukovnih škola obišlo više od 10.000 posjetitelja, među kojima su bile i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec.

Učenici Srednje škole Bedekovčina državni su prvaci četiri kategorije: Petar Ružđak s mentorom Stjepanom Sinkovićem u disciplini Keramičarstvo i oblaganje; Vedran Presečki i Branimir Ružđak s mentorom Ivanom Mohačem u disciplini Suha gradnja; Marina Horvat s mentoricom Božicom Slivnjak Kruhak u disciplini Cvjećarstvo te Leonarda Gustović s mentoricom Sanjom Markuš u disciplini Međusektorska smotra Graditeljstvo, geodezija i arhitektura. Učenici Srednje škole Krapina Patrik Kos, Leonardo Špiranec i Niko Vrgoč su s mentorom Goranom Buntakom osvojili prvo mjesto u disciplini WSC smotra u sektoru strojarstva, brodogradnje i metalurgije. Učenik Srednje škole Oroslavje Noa Pasanec je s mentorom Andrijom Huićem postao državni prvak u disciplini Strojarske tehnike.

Škola za umjetnost dizajn, grafiku i odjeću Zabok bila je domaćin natjecanja u dvije discipline: Multimedija i Grafička tehnologija i dizajn.

www.sjever.hr / kzz.hr
17.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.