Ako tražite desert koji će osvojiti svakog gosta, ne tražite dalje, Čokoladno-malinasti oblak je torta koja savršeno spaja bogatu čokoladu i osvježavajuće maline bez maslaca i margarina, a s prozračnom kremom i sočnim biskvitom. Idealan izbor za svečane prigode, ali i obične dane kad vam treba nešto slatko i posebno, piše Coolinarika.com.
SASTOJCI
Biskvit
5 jaja
10 žlica šećera
9 žlica ne prepunih brašna
50 ml mlijeka
50 ml ulja
4 žlice pune kvalitetnog kakaa
1 prašak za pecivo
Krema
500ml mlijeka
1 vrećica praška za puding nougat premium
6 žlica šećera
100g čokolade za kuhanje
10 g mljevene želatine
i još
300ml vrhnja za šlag
Ganache
200 ml vrhnja za šlag
150 g čokolade za kuhanje
i
300-400g svježih malina
PRIPREMA
Jaja se pjenasto izmute sa šećerom, zatim se dodaju ulje, mlijeko, brašno, kakao i prašak za pecivo. Peče se u okruglom kalupu (promjer 26 cm) na 180°C oko 25–30 minuta, dok čačkalica ne izađe suha.
Od mlijeka, pudinga, šećera i čokolade priprema se gusta krema kojoj se dodaje želatina i tučeno vrhnje. Nakon hlađenja, dobiva se lagana i pjenasta tekstura, idealna za punjenje torte.
Vrhnje se lagano ugrije i prelije preko čokolade, uz stalno miješanje do glatke i sjajne čokoladne kreme.
Prvi sloj biskvita stavlja se na tanjur, zatim sloj malina i ¾ kreme. Slijedi drugi sloj biskvita, lagano se pritisne, a ostatak kreme koristi se za premaz i ukrašavanje. Na vrh ide ganache, a po želji se torta dekorira dodatnom kremom i malinama, svježim ili smrznutim.
Poslužite je dobro ohlađenu i uživajte u svakom zalogaju!
FOTO: Coolinarika.com