Now Reading:
Otvorena je humanitarna izložba slika za Međimursku zakladu solidarnosti Katruža! U gotovo 23 godine rada Katruža donirala više od 900 tisuća eura pomoći
Full Article 2 minutes read

Otvorena je humanitarna izložba slika za Međimursku zakladu solidarnosti Katruža! U gotovo 23 godine rada Katruža donirala više od 900 tisuća eura pomoći

U caffe baru Bedem, u Starom gradu u Čakovcu, do 2. svibnja postavljena je prodajna humanitarna izložba slika za Međimursku zakladu solidarnosti Katruža.

Humanitarna prodajna izložba u Bedemu otvorena je u sklopu bogatog programa proslave Dana Međimurske županije, te je predstavljeno 35 doniranih likovnih djela.

Izložbu je otvorio međimurski župan Matija Posavec zahvalivši se uime Međimurske županije svim likovnim umjetnicima s područja Međimurja.

-I ove godine su pokazali veliko humano srce doniravši svoja djela u koja su uložili puno truda, znanja i energije za plemeniti cilj, a to je pomoć potrebitima. Upravo zbog toga je i nastala Katruža, upravo zato postoji više od dva desetljeća – rekao je župan te pozvao i na tradicionalni humanitarni koncert kojeg Katruža priprema za 28. travnja u Centru za kulturu u Čakovcu.

Posjetiteljima se obratila i upraviteljica Zaklade Katruža Petra Vadlja

-Do 2. svibnja svi zainteresirani mogu odabrati neku od slika iz ovoga postava te novac donirati Zakladi Katruža. Detaljnije informacije mogu zatražiti od dobrog duha naše Zaklade Danice Holcinger – rekla je upraviteljica Zaklade naglasivši da je Katruža u gotovo 23 godine rada donirala pomoći vrijedne više od 900.000 eura.

Slike su Katruži donirali međimurski likovni umjetnici amateri čime je nastavljena dugogodišnja suradnja Zaklade i Likovnog udruženja Čakovca. Nova je ova prilika dobrim ljudima Međimurja da podrže rad Katruže koja je više od 22 godine nada i utočište mnogima kojima je pomoć u bolesti bila potrebna.

Foto: medjimurje.hr
sjever.hr/medjimurje.hr
15.04.2023

Input your search keywords and press Enter.