Now Reading:
Stravična priča iz Zagreba: Drogirana majka sina ostavljala bez nadzora – dječaka nalazili golog i bosog na ulicama
Full Article 2 minutes read

Stravična priča iz Zagreba: Drogirana majka sina ostavljala bez nadzora – dječaka nalazili golog i bosog na ulicama

Tužiteljstvo traži godinu dana zatvora za majku (44) koju optužuju za povredu djetetovih prava. Naime, kako se navodi u optužnici, u razdoblju od 15. kolovoza 2020. do 20. lipnja 2021. u većoj mjeri nije pravilno skrbila o djetetu koje je u nepunih godinu dana tri puta od kuće odlutalo golo i boso nakon čega su ga građani zaticali na prometnicama.

Žena je bila i pod utjecajem opojnih sredstava, a kako piše Jutarnji list, na kraju je dijete u lipnju 2021. godine žurno izdvojeno iz obitelji i smješteno u jednu ustanovu u kojoj je fokus briga za djecu s tjelesnim i mentalnim oštećenjima.

Na cesti leži dijete staro oko sedam godina. Nema odjeću na sebi i boso je – jedna je od uznemirujućih dojava od lipnja 2021., piše Jutarnji list.

Nakon tog pronalaska, u dom mališana osim policije došli su i djelatnici Centra za socijalnu skrb Zagreb. Majku su zatekli u lošem fizičkom i psihičkom stanju i vrlo usporenu, a u izvješću su naznačili da sumnjaju da konzumira droge i alkohol.

Dječakov otac, koji ne živi s njima, 17. lipnja ujutro je došao po sina kako bi ga odveo u vrtić. Nije ga zatekao u kući, a suprugu, koja je spavala, morao je prodrmati da bi se probudila. Ne zna koristi li drogu, kaže da je čuo priče, međutim, ne zna može li im vjerovati. Ujedno je priznao da je mališan od kuće u godinu dana odlutao pet, šest puta i da je vješt u skidanju prozora s kupaonice, piše Jutarnji list.

www.sjever.hr / www.jutarnji.hr
23.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.