Now Reading:
Hvalevrijedan projekt “Žene za Zagorje 3” ide dalje: Zaposlit će se 30 žena koje će brinuti o 180 korisnika
Full Article 2 minutes read

Hvalevrijedan projekt “Žene za Zagorje 3” ide dalje: Zaposlit će se 30 žena koje će brinuti o 180 korisnika

U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina održana je uvodna konferencija projekta “Žene za Zagorje 3”. Riječ je o nastavku hvalevrijednog projekta kojim će se ovog puta zaposliti ukupno 30 žena koje će brinuti za 180 krajnjih korisnika.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 196.793,24 eura, a provedba je započela 12. prosinca potpisivanjem Ugovora kojim su Gradskom društvu Crvenog križa Krapina dodijeljena bespovratna sredstva u sto postotnom intenzitetu potpore u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., odnosno 85 posto je sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projekt će trajati osam mjeseci i provodit će se na području četiri jedinice lokalne samouprave, odnosno na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Krapina.

Opis te cilj projekta Žene za Zagorje 3, dosadašnji tijek projektnih aktivnosti, predstavio je Davor Šimunović, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Krapina.

Istaknuta je važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu i socijalno uključivanje nezaposlenih žena te starijih i nemoćnih u društvo, kao i pružanja takvih socijalnih usluga koje su za krajnje korisnike na ovom pretežito ruralnom području često od vitalne važnosti i omogućuju bolju kvalitetu života svim potrebitim osobama te sprečavaju institucionalizaciju starijih i nemoćnih osoba i smanjuju depopulaciju izoliranijih krajeva Hrvatskog zagorja.

www.sjever.hr
01.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.