Now Reading:
Župan Darko Koren sudjelovao na 69. sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija
Full Article 1 minutes read

Župan Darko Koren sudjelovao na 69. sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija

Karlovačka županija bila je domaćin 69. sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija održane u petak 26. travnja, a sjednici je prisustvovao i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, ujedno i potpredsjednik Zajednice.

Hrvatski župani raspravljali su o nizu tema vezanih uz napredak lokalne i regionalne samouprave s naglaskom na provedbu Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, naknadama šteta izazvanih prirodnim nepogodama te važnosti naukovanja u strukovnim obrazovanju i osposobljavanju.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, prezentirao je aktivnosti provedene od posljednjeg susreta župana krajem prošle godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji kazavši kako Zajednica aktivno sudjeluje u kreiranju zakona i podzakonskih akata koji direktno utječu na poboljšanje uvjeta života u lokalnim i regionalnim sredinama.

Predstavljen je projekt „Dobri ljudi – djeci Hrvatske“ zaklade Hrvatske pošte osmišljen da se djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi od trenutka napuštanja doma omogući početak samostalnog života do prvog zaposlenja. Osnovana je i Radna skupina za turizam pri Hrvatskoj zajednici županija na inicijativu Dubrovačko-neretvanske, Istarske i Zadarske županije. U nastavku sjednice razgovaralo se o ostvarivanju ciljeva Strategije razvoja digitalne Hrvatske do 2030. godine.

sjever.hr

28.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.