Now Reading:
Uhićeni žena i muškarac koji su krali novac i nakit po kućama u Zagorju
Full Article 2 minutes read

Uhićeni žena i muškarac koji su krali novac i nakit po kućama u Zagorju

U subotu, 27. travnja, policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom i 41-godišnjom hrvatskom državljankom za koje se osnovano sumnja kako su tijekom ožujka i travnja 2024. godine provaljivali u obiteljske kuće na području Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Kako je utvrđeno kriminalističkim istraživanjem, 57-godišnjak je sam u pet navrata počinio kaznena djela teške krađe i to nasilno ulazeći u tri obiteljske kuće na području Krapinsko-zagorske županije te u jedan stan i jednu obiteljsku kuću na području Zagrebačke županije. Također je utvrđeno kako su 57-godišnjak i 41-godišnjakinja zajedno provalili u dvije obiteljske kuće u Zagorju te u dvije obiteljske kuće na području Zagrebačke županije. Osumnjičeni su nasilno ulazili u obiteljske kuće iz kojih su otuđili zlatni i srebrni nakit te novčana sredstva ukupne vrijednosti oko 20 tisuća eura.

Na temelju naloga Županijskog suda u Zagrebu izvršene su pretrage domova i prostorija na području Zagreba i Poreča, kao i osobnih automobila kojima su se koristili osumnjičeni te je tijekom pretraga pronađeno više komada raznog nakita, ručnih satova, obuće i odjeće, više komada mobitela i telefonskih kartica, novčana sredstva, a u stanu 41-godišnjakinje i pištolj s pripadajućim spremnikom i ukupno 53 komada pripadajućeg streljiva.

Protiv 57-godišnjeg hrvatskog državljanina i 41-godišnje hrvatske državljanke podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog počinjenih kaznenih djela „teška krađa“ iz čl. 229. st. 1. t. 1. Kaznenog zakona, a protiv 41-godišnjakinje i zbog kaznenog djela ”nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”, iz čl. 331. st. 1. Kaznenog zakona.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr 27.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.