Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Hrvatska i svijet

Jeste li vi vidjeli ženu duge kose u bijelom na autocesti – priviđaju li se vozačima iluzije ili stvarno žena luta autocestom

Autor: Ema Rukav
Jeste li vi vidjeli ženu duge kose u bijelom na autocesti – priviđaju li se vozačima iluzije ili stvarno žena luta autocestom

Vožnja autocestom zna biti i monotona i čini se da nema kraja te da je odredište još danima udaljeno pogotovo ako se kreće na put noću. Jedan vozač za 24sata.hr imao je jedno neobično i teško objašnjivo iskustvo. Vozač naime tvrdi da je u noćnoj vožnji na dionici A3 od Slavonskog Broda u smjeru Zagreba vidio ženu kako šeta po zaustavnoj traci, prenosi 24sata.hr.

Vozač je sa svojom obitelji krenuo na putovanje prema Italiji u noćno vrijeme međutim čak je vidljivost unatoč malo izmaglice i isparavanja bila dobra.

U jednom trenutku pogledao je s desne strane i u mraku ugledao kako kaže „doslovno“ žensku osobu kako šeta zaustavnim trakom koja je bila obučena u svijetlu bijelu odjeću duže kose.

Postoje i drugi vozači kojima su se također „priviđali“ ljudi na autocestama.

Jedan vozač kamiona tvrdi da je vidio ljude na cesti, no nakon zaustavljanja nije našao nikoga. Drugi vozač, u panici zbog iluzije vožnje u suprotnom smjeru, gotovo je izazvao nesreću.

Stručnjaci pripisuju ove događaje monotonosti vožnje koja može izazvati polusan i optičke iluzije, čak i kada su oči vozača širom otvorene. Slične ceste u svijetu često imaju oznake koje pomažu vozačima da ostanu budni. Također moguće je da je vozač zaista vidio ženu ili skupine migranata koji pješače autocestom, tko bi mogao znati, sve je moguće.


Bez obzira na uzrok ove priče intrigiraju vozače i potiču rasprave o sigurnosti i fenomenima na cesti.

foto: ilustracija

sjever.hr /24sata.hr 23.07.2024.

Podijeli članak:

Povezani članci

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?