Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Lifestyle

Uživajte u bogatom vikend programu na sjeveru Hrvatske

Autor: Sara Smoljan
Uživajte u bogatom vikend programu na sjeveru Hrvatske

Ovaj vikend istražite bogatstvo događanja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj! Krapinsko-zagorska županija nudi raznovrstan program BadlFesta i Loborfesta, dok u Varaždinskoj, Međimurskoj i Zagrebačkoj županiji očekuju vas koncerti, kulturne manifestacije i sportska natjecanja.

Krapinsko-zagorska županija

Krapinske toplice

Ovaj vikend, Krapinsko-zagorska županija nudi bogat program događanja u sklopu BadlFesta.
Manifestacija započinje u subotu, 20. srpnja, s raznolikim aktivnostima za sve uzraste. Subotnje jutro počinje u 9 sati sa susretom vlasnika starodobnih vozila Classic & Sport Cluba ispred Toplice Hotela. Paralelno, od 9 do 13 sati, posjetitelji mogu uživati u doručku u dvorištu Pizzerije Servus. Popodnevni program uključuje dječji odbojkaški turnir na igralištu OŠ Krapinske Toplice i Gljivarski kotlić koji organizira Udruga gljivara Zagorski vrganj.

Za najmlađe, u 17 sati, organiziran je veseli dječji program BADLKIDS u središnjem perivoju. Umjetnički entuzijasti mogu se pridružiti radionicama Art & Wine u okviru BADLART-a od 18 do 20 sati, također u središnjem perivoju. Ljubitelji biciklizma mogu se uključiti u Badlovu rutu s Felix bikes u 18 sati, dok gurmani mogu uživati u GASTROBADL-u na Topličkom placu.

Večernji program počinje s DJ Gassom u Caffe baru Down Town u 20 sati, nakon čega slijedi zagrijavanje uz DJ Lorenza i Ivana Grossa na parkingu Aleja od 20:30. Vrhunac večeri bit će koncert Severine u 22 sata na parkingu Aleja, dok će se istovremeno održati open air mega trash party u Aquae Vivae. Program završava nastupom Daddy Cool Banda na parkingu Aleja u ponoć.

U nedjelju, 21. srpnja, program započinje svetom misom u 9:30 u kapeli Marije Magdalene, uz druženje s lokalnim kulturnim i etno udrugama. U 10 sati počinje šahovski turnir u Jurjevcu. Popodnevni i večernji sati rezervirani su za radionice i predstave u središnjem perivoju. BADLART organizira radionicu Crazy Collage od 18 do 20 sati, dok će BADLKIDS predstaviti Kiki u parku od 18 do 19:30. Večer završava predstavom "Kaj je ljubav" u 20 sati, a na parkingu Aleja zabavljat će Podvinčani u 18 sati i Smooth Band u 21 sat.

Tuheljske Toplice

U Tuheljskim Toplicama i ovog vikenda se održava Summer fest Tuhelj. U nedjelju, 21. srpnja, s početkom u 19 sati, posjetitelji mogu uživati u manifestaciji "Zagorje u malom" – tržnici domaćih proizvoda uz prigodni program mažoretkinja Dubrovčan. Ovaj događaj održat će se u parku s fontanom.
U 20 sati, na lokaciji Dvorac Mihanović, nastupit će puhački orkestar Lira s programom "Put oko svijeta".

Lobor

Tradicionalna, nadaleko poznata i mnogima omiljena manifestacija “Janine 2024.” i ove godine donosi bogat program za sve generacije, od sporta, preko kulture i glazbe, do odlične zabave. Subota će početi svetom misom za umirovljenike u Svetištu Majke Božje Gorske u 10:00 sati, a istog će se dana, u Zazidju od 19:30 održati koncert Puhačkog orkestra DVD-a Lobor.
Nedjelja, 21. srpnja, donosi jedno od središnjih događanja manifestacije Janine – tradicionalni Loborfest, koji će se održati pod šatorom na Loborskom placu s početkom u 16:00 sati.

Varaždinska županija

Varaždin

I ovog ljeta sve zainteresirane posjetitelje očekuju besplatna tematska vođenja Društva turističkih vodiča i pratitelja grada Varaždina. Ovog vikenda, u subotu, 20. srpnja, s početkom u 10 sati, posjetitelji mogu sudjelovati u tematskom vođenju pod nazivom "Poznati stanari Varaždina". Polazak je ispred Gradske vijećnice.

U nedjelju, 21. srpnja, Oldtimer klub Varaždin 2 organizira jednodnevni susret koji uključuje izložbe i panoramske vožnje. Program započinje prijavama i doručkom od 8 do 9:30 sati, nakon čega slijedi izložba na Kapucinskom trgu u Varaždinu od 9:30 do 11:30 sati. Službeno otvorenje izložbe je u 10 sati. U 11:30 sati počinje prva panoramska vožnja na udaljenost od 13 km, a od 12 do 13:30 sati održat će se izložba u Gornjem Knegincu. Druga panoramska vožnja, duga 30 km, počinje u 13:30 sati. Program završava ručkom i podjelom priznanja u 14:30 sati.

Zbog ekstremnih vrućina koje su zahvatile cijelu Hrvatsku, građani Varaždina moći će uživati u besplatnom ulazu na Gradske bazene Varaždin i Gradsko kupalište na Dravi tijekom vikenda, 20. i 21. srpnja. Posjetitelji su pozvani da iskoriste ovu priliku i provedu vikend uz vodene aktivnosti i opuštanje.

Ludbreg

Ovog vikenda Ludbreg će biti domaćin Sajma kulture s raznovrsnim programom za sve uzraste. U subotu, 20. srpnja, program započinje jogom od 8 do 9:15 sati, a zatim slijedi radionica "Znanje na kvadrat" od 9 do 12 sati. Popodne, u 17 sati, održat će se crtanje na ulici, a od 18 do 19 sati posjetitelji mogu sudjelovati u Glazbenoj klinici. Večer završava u 21:30 epskim pričama Kristijana Petrovića o keltskim mitovima i pripovijetkama na Trgu svetog Trojstva.

U nedjelju, 21. srpnja, Ludbreg nudi raznolik kulturni program. U Centru za kulturu prikazat će se animirani film "Mačke u muzeju" s početkom u 16:00 sati. Ulaznice su dostupne na blagajni. U 18:00 sati, Dramska udruga Kaj izvest će predstavu "Mica šnajderica" koja će donijeti smijeh i zabavu publici. Za kraj dana, s početkom u 20:00 sati na Trgu Sv. Trojstva, Tomislav Goluban održat će koncert.

Ivanec

U Ivancu, subota, 20. srpnja, donosi besplatnu projekciju animiranog filma "Trnoružica" u Kinu Ivanec s početkom u 19 sati.

U nedjelju, 21. srpnja, AK Varaždin organizira 4. trail utrku "U gaćicama v Gačice" koja počinje u 10 sati u Gačicama.

Novi Marof

Od 18. srpnja do 21. srpnja traje 29. memorijalni turnir „Darko Puškadija – Zvonimir Pavlić“ u Remetincu.

Međimurska županija

Čakovec

Ove subote, Čakovec nudi niz zanimljivih događanja za sve uzraste i ukuse. U 19:00 sati, Caffe Bar Bedem organizira Cocktail weekend, događaj namijenjen posjetiteljima starijima od 18 godina.

U sklopu Čakovečkog ljeta, u 20:00 sati, posjetitelji će moći uživati u koncertu Mariusa Prede i Ratko Zjača Evolution Trija kod fontane u Perivoju Zrinski.

Također u 20:00 sati, Klub prostor CeZam ugostit će female rage - Slušaonu i izložbu, koja kombinira glazbu i vizualnu umjetnost.
Večer završava s BALKAN Revolution događajem u Caffe baru Paladin, gdje će DJ Magic započeti svoj nastup u 21:00 sati.

Općina Sveti Juraj na Bregu

Bliži se početak Forestlanda – festivala elektronske glazbe koji će dvanaestu godinu zaredom privući preko deset tisuća posjetitelja u međimursku općinu Sveti Juraj na Bregu, točnije u naselje Brezje, gdje se festival održava. Partijanje počinje u petak, 19. srpnja, dok je službeni završetak festivala u nedjelju, 21. srpnja, u podne. To znači da publiku čeka 48 sati neprekidnog plesanja, pjevanja i uživanja u svemu što će ponuditi preko 50 artista, producenata, performera i pjevača iz cijelog svijeta.

Najveće zvijezde Forestlanda XII su planetarno popularni Fedde le Grand i DJ Diesel, odnosno Shaquille O'Neal. Posjetitelji mogu kampirati u neposrednoj blizini festivala, a između šume i zlatnih polja nalazit će se kultni 200 metara dugi zipline koji omogućava preletavanje festivala. Na raspolaganju će biti i barber shop, bodypainting te tattoo majstor za one koji žele vječnu uspomenu na ovo ljeto. Naravno, tu su i nezaobilazni šankovi za osvježenje te food trucks.

Mursko Središće

Ovog vikenda u Murskom Središću u subotu, 20. srpnja, na Izletištu „Fusek“, održat će se moto susret Miners MC, okupljanje ljubitelja motocikala.

U nedjelju, 21. srpnja, održat će se Sveta misa s početkom u 10:30 sati kod crkve Štrukovec, povodom blagdana Majke Božje Škapularske ili Gospe Karmelske.

Zagrebačka županija

Zagreb

Ulaznice za „Sagriješi bludno“ – Stand-up večer prljavštine, koja će se održati 20. srpnja u Grey caffe baru, dostupne su za kupnju na entrio.hr. Tijekom večeri, publika će imati priliku čuti šale o dokumentarcima gdje se vide sise, raznim tjelesnim procesima te o nekim škakljivim temama zbog kojih će svi zajedno morati na ispovijed dan nakon. Na pozornici će nastupiti Fran Schwarzwald, Antonio Morić, Ivan Bošnjak i Leon Kondres. Nije za djecu i gadljive!

Vrbovec

U petak 20. srpnja, u 20:00 sati, na Ljetnoj pozornici u Vrbovcu održat će se Plesna večer. Posjetitelji će moći uživati u nastupu folklorne skupine iz Perua, FA KUD-a Petar Zrinski te izvedbama Plesnog kluba Lana.

Sveta Nedjelja

Od 20. do 21. srpnja, održava se Santa Domenica Spartan Trifecta Weekend, Međunarodna Spartan utrka u Hrvatskoj s popratnim zabavnim sadržajima. Lokacija događanja je Jezero Orešje, a ulaz za posjetitelje je slobodan.

Dugo Selo

U petak 20. srpnja 2024. godine, s početkom u 20:00 sati, na platou ispred PUO u Dugom Selu održat će se koncert Vojka V. Svi ljubitelji glazbe imat će priliku uživati u nastupu popularnog izvođača.

foto: ilustracija
sjever.hr
20.07.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?