Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

Projekt „Aktivna zajednica“ Hrvatskog olimpijskog odbora dobio odobrenje i kreće s realizacijom

Autor: Marijana Sopek
Projekt „Aktivna zajednica“ Hrvatskog olimpijskog odbora dobio odobrenje i kreće s realizacijom

Početkom travnja Općina Radoboj prijavila je projektni prijedlog ulaganja u opremanja nogometnog igrališta u partnerstvu sa Sportskom zajednicom Općine Radoboj i Nogometnim Klub „Radoboj“ na natječaj Hrvatskog olimpijskog odbora-Aktivna zajednice u 2024. godini. Projekt je prihvaćen i ostvario je maksimalan iznos sufinanciranja u iznosu 15.000,00 eura, a sveukupni iznos projekta iznosi 50.512,50 eura.

Predmet ovog projektnog prijedloga koji će se ostvariti je ulaganje u opremanje nogometnog igrališta. Projektom će se nabaviti nova oprema za održavanje sportskih terena: kosilica za travu, nogometne mreže, klupe za rezervne igrače, sjedalice s naslonom, te će se nabaviti i ugraditi nova rasvjetna tijela za nogometno igralište.

Realizacijom ovog projekta ostvariti će se cilj odobrenog projekta-opremanje nogometnog igrališta u Radoboju kojim će se podignuti razina javnih usluga kroz poboljšanje kvalitete bavljenja sportom. Specifični ciljevi projekta koji će se ostvariti su: Približiti i potaknuti na bavljenje sportom što veći broj mještana i šire, naročite djece i mladih, stvaranje uvjeta za rad s djecom u sportu, povećanje zadovoljstva korisnika nogometnog igrališta, kao i omogućavanje nesmetanog i sigurnog obavljanja sportskih aktivnosti uz povećanje prosječnog broja sati korištenja nogometnog igrališta na dnevno bazi.

Ukupno gledajući, ulaganje u infrastrukturu nogometnog igrališta ne samo da će poboljšati kvalitetu sportskih aktivnosti već će i osigurati sigurnost korisnika i gledatelja, te pridonijeti boljem iskustvu svih koji koriste ili posjećuju to područje. Sva potrebna oprema unaprijediti će sport u zajednici i sportski teren, a također će doprinijeti i stvaranju boljih uvjeta za rad s djecom, koji su najbrojniji korisnici nogometnog terena.

foto: FB Općina Radoboj

sjever.hr
15.07.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?