Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Turizam

Općine Radoboj i Donji Vidovec među TOP 10 kontinentalnih općina po proračunskim izdvajanjima za turizam

Autor: Ema Rukav
Općine Radoboj i Donji Vidovec među TOP 10 kontinentalnih općina po proračunskim izdvajanjima za turizam

U 2022. godini po stanovniku i udjelu izdvajanja za turizam u proračunu kontinentalnih općina našle su se Općina Radoboj iz Krapinsko-zagorske županije koja je 6. po redu i Općina Donji Vidovec iz Međimurske županije koja je 9. po redu na listi, prema nacelniku.hr.

Europska sredstva sve više se usmjeravaju na turističke projekte, a nacionalna sredstva također pružaju podršku kroz razne programe. Fond za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent pomaže lokalnim turističkim zajednicama u jačanju turizma u manje razvijenim područjima.

Kontinentalne općine sve više sudjeluju u ovim potporama što doprinosi rastućoj popularnosti kontinentalnog turizma, a to pokazuju i brojke, pa sve zajedno pridonosi povećanju atraktivnosti posjećenosti te boljim uslugama.

Po stanovniku je za turizam u 2022. godini najviše izdvojila Općina Špišić Bukovica nešto više od 2,3 tisuće kuna, a što se tiče izdvajanja iz proračuna za turizam ponovo je najviše izdvojila također Općina Špišić Bukovica 38% dok je zagorska općina Radoboj dosegnula visok postotak od skoro 17 %, a međimurska općina Donji Vidovec je blizu 12 %.

foto: screenshot -fb općina radoboj

sjever.hr 03.07.2024.

Podijeli članak:

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?