Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Podravina

Počela realizacija kapitalnog projekta vrijednog gotovo 13 milijuna eura: Dvorac Inkey postat će biser kontinentalnog turizma

Autor: Ivana Belošević
Počela realizacija kapitalnog projekta vrijednog gotovo 13 milijuna eura: Dvorac Inkey postat će biser kontinentalnog turizma

U četvrtak je u prostoru Društvenog doma u Rasinji održana Početna konferencija projekta „Rekonstrukcija dvorca Inkey u infrastrukturu u funkciji razvoja wellness turizma“ vrijednog gotovo 13 milijuna eura čiji je nositelj Koprivničko-križevačka županija.

Konferenciji koja je službeno označila početak realizacije kapitalnog turističkog projekta koji će omogućiti razvoj Općine Rasinja i Koprivničko-križevačke županije, ali i cijele sjeverozapadne Hrvatske prisustvovali su ministar turizma i sporta Tonči Glavina, saborski zastupnik Tomislav Golubić, župan Darko Koren i njegov zamjenik Ratimir Ljubić, ispred partnera projekta načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman i pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev  te Melita Birčić ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije koja je pružala stručnu pomoć u pripremi i provedbi projekta.

Voditelj projekta Darko Masnec uvodno je predstavio projekt naglasivši kako je ukupna vrijednost projekta 13.145.620 eura, pri čemu je iznos prihvatljivih troškova 12.866.989 eura, a bespovratna sredstva koja su osigurana iznose 10.093.877 eura. Cilj projekta, istaknuo je Masnec, jest obnova i prilagodba dvorca Inkey u infrastrukturu koja je u funkciji razvoja wellness turizma.

- Vidjeli smo veliki potencijal u sektoru zdravstvenog turizma te smo kupnjom dvorca započeli s pripremom projekta i uspješno ga prijavili na natječaj za sufinanciranje. Projekt će se provoditi u dvije faze, dvorac će između ostalog imati spa i wellness sadržaje te u početku 64 ležajeva, a u konačnici cijeli kompleks imat će na raspolaganju 80-ak ležajeva – istaknuo je Masnec.

Ravnateljica Birčić istaknula je kako je priprema dokumentacije za projekt Inkey bila prilično izazovna.

Odluka i vizija Županije da pokrene priču oko revitalizacije dvorca kako bi spriječila daljnju devastaciju i sačuvala ga za buduće naraštaje pokazala se apsolutno ispravnom, istaknuo je župan Darko Koren te naglasio kako je uvjeren da će projekt Inkey potaknuti razvoj cijelog turističkog sektora na području županije.

- Ovaj smo tjedan raspisali i javni natječaj za nabavu radova, dakle krenuli smo intenzivno u realizaciju, nadamo se da ćemo već za godinu i pol dana moći prisustvovati budućem velebnom izdanju koje će biti na ponos cijele županije. Hvala resornom ministarstvu i ministru Glavini na velikom angažmanu i pomoći u osiguranju sredstava koja će biti snažan vjetar u leđa. Ovo će biti zasigurno jedan od pokretača za razvoj turizma, stoga zahvaljujem i svim partnerima koji su uključeni. Uvjeren sam da će obnova dvorca biti dodatni iskorak u turističkoj ponudi naše županije - poručio je župan Koren.

Snimio Tomislav Matijašić.

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina koji je prije Početne konferencije posjetio Županijsku upravu i održao kraći radni sastanak sa županom, napomenuo je kako je projekt rekonstrukcije dvorca Inkey iznimno važan za razvoj cjelogodišnjeg zdravstvenog turizma i generiranje ostalih gospodarskih aktivnosti Podravskog i Prigorskog kraja.

Nakon konferencije ministar i župan su sa suradnicima obišli lokaciju dvorca Inkey kako bi se ministar upoznao s aktualnim stanjem objekta.  

sjever.hr 28.06.2024.

Podijeli članak:

Izdvojeno

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?