Now Reading:
Nasjele na prijevare: dvije Varaždinke ostale bez više od 10 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Nasjele na prijevare: dvije Varaždinke ostale bez više od 10 tisuća eura

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 71-godišnjakinje za kazneno djelo prijevare te 55-godišnjakinje zbog računalne prijevare.

Prema prijavi, 71-godišnja žena je unatrag godinu dana putem jedne društvene mreže započela komunikaciju s osobom koja se predstavila kao muškarac. On je nakon nekoliko mjeseci dopisivanja, lažnim prikazivanjem činjenica doveo prijaviteljicu u zabludu, na način da joj je slao fotografije kako se nalazi u bolnici, da je opljačkan i slično, zbog čega mu je u nekoliko navrata na njegove molbe i obećanje da će vratiti, uplatila iznos od oko 8 000 eura. Kako do dana prijave nije vratio novac, žena smatra da je prevarena.

Na prijevatu je, i to računalnu, nasjela i 55-godišnjakinja. Ona je prije nekoliko dana na svoj mobitel zaprimila telefonski poziv muškarca koji joj se predstavio kao djelatnik banke. U razgovoru joj je rekao da zna kako je ona bila žrtva prijevare te će joj pomoći vratiti izgubljeni novac. Zatražio je od nje da na mobitel instalira dvije aplikacije te da fotografira svoju kreditnu karticu i osobnu iskaznicu. Nakon što je oštećena poslala fotografije traženih dokumenata, putem navedenih aplikacija je upisivao podatke na njezin mobitel, dovevši je u zabludu da će joj tako vratiti izgubljeni novac te zatražio da uđe u svoje Internet bankarstvo i potvrdi transakciju, što je i učinila.

Muškarac je odmah nakon toga prekinuo telefonsku vezu, dok je ona zaprimila obavijest banke kako joj je s računa skinut iznos od 2 800 eura.

sjever.hr
24.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.