Now Reading:
U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice obilježen Međunarodni dan sestrinstva
Full Article 2 minutes read

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice obilježen Međunarodni dan sestrinstva

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice obilježen je Međunarodni dan sestrinstva, koji se svake godine obilježava 12. svibnja.

Taj dan je odabran zbog datuma rođenja i sjećanja na čuvenu Florence Nightingale, utemeljiteljicu modernog sestrinstva.

Održano je prigodno predavanje za medicinske sestre i tehničare na temu “Humor u zdravstvu“, a održali su ga Zoran Vukić i Ivan Horvat iz Udruge Crvenih nosova, klaunova doktora.

Tom prigodom je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra bolnice Danijela Barić naglasila važnost sestrinske profesije rekavši da biti medicinska sestra ili tehničar nije samo zanimanje, nego prije svega poziv.

Čestitkama se pridružio i ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Danijel Javorić Barić naglasivši koliko je ponosan što bolnica zapošljava 227 medicinskih sestara/ tehničara te se nada da će ih u budućnosti biti još veći broj. Zahvalio im je na svakodnevnoj brizi i skrbi za pacijente. Naglasio je kako se, sa svojim timom, svakodnevnim naporima trudi učiniti bolnicu poželjnim poslodavcem kako za medicinske sestre i tehničare tako i za ostale medicinske i nemedicinske radnike.

Kao sljedeći korak ove suradnje najavili su i provedbu programa Humor u zdravstvu (HUZ). Radi se o programu Crvenih nosova koji se sastoji od predavanja i radionice čiji je cilj inspiriranje liječnika i medicinskih sestara/tehničara za korištenje humornih alata u svakodnevnom radu.

Ekspertiza humora koju Crveni nosovi prezentiraju govori o humoru kao komunikacijskom sredstvu kojim se olakšava komunikacija između medicinskog osoblja i pacijenata, te na taj način doprinosi humanizaciji boravka pacijenata na liječenju u bolnici. Program Humor u zdravstvu je priznat od Hrvatske komore liječnika i Hrvatske komore medicinskih sestara, te se sudjelovanje na programu boduje unutar navedenih komora.

sjever.hr 07.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.