Now Reading:
ŠIMUNIĆ NI OVAJ PUT NIJE DOŠAO NA SJEDNICU, A NA FACEBOOKU PROZIVA VIJEĆNIKE DA VRIJEĐAJU GRAĐANKE I GRAĐANE OROSLAVJA!
Full Article 5 minutes read

ŠIMUNIĆ NI OVAJ PUT NIJE DOŠAO NA SJEDNICU, A NA FACEBOOKU PROZIVA VIJEĆNIKE DA VRIJEĐAJU GRAĐANKE I GRAĐANE OROSLAVJA!

Kako piše Radio Stubica, sinoćnja sjednica Gradskog vijeća Oroslavja nije održana zbog nedolaska HDZ-ovih vijećnika koji su se unaprijed ispričali, a SDP-ovci su napustili sjednicu kada su vidjeli da ni ovaj put gradonačelnik Šimunić nije došao na vijeće, iako mu je to zakonska obaveza.

Ipak, iako on sam ne dolazi na sjednice već nekoliko mjeseci, na društvenim mrežama je prozvao vijećnike koji nisu došli i koji su napustili sjednicu pa se ona nije mogla ni održati. Naime, ostala je bez kvoruma. Evo što je Šimunić napisao:

– Dragi moji sugrađani, drage sugrađanke, iznimno žalostan vas obavještavam da su gradski vijećnici Stanko i Branko Čičko, Daniel Vnuk, Lucija Grabušić, Ivan Tuđa, Emil Gredičak i Mirela Đunđek Bačani svojim rušenjem kvoruma onemogućili prijavu na EU projekte. Naime, Grad je naručio projekt izgradnje ceste na dionici Stubička Slatina – Kurija u duljini od 1436 metara i vrijednosti cca. 600 TISUĆA EURA, s kojim smo se planirali javiti na natječaj za provedbu intervencije 73.13. – “Potpora javnoj infrastrukturi u ruralnim područjima.” Potpora koju smo mogli ostvariti je otprilike POLA MILIJUNA EURA! Ako me želite vrijeđati, ponižavati i omalovažavati u političkoj areni – samo naprijed! No, apeliram na vas da ne radite to građanima i građankama Oroslavja! – prozvao je vijećnike Šimunić.

Jučer smo objavili SDP-ovo priopćenje kojim su oni pozivali gradoanačelnika da se odazove za sinoć zakaznoj sjednici. Prema tome priopćenju gradonačelnika nema već deset mjeseci na vijećima iako mu je to zakonska obaveza. No, on se ni sinoć nije pojavio na sjednici Vijeća, ali je zato jako hrabar na društvenim mrežama pozivaju vijećnike da ne ponižavaju građane i građanke Oroslavja.

Sada su se i SDP-ovci oglasili na Facebooku, a objavu prenosimo u cijelosti:

– Gradski vijećnici iz kvote SDP-a napustili su večerašnju 35. sjednicu Gradskog vijeća jer se gradonačelnik Šimunić ponovno nije pojavio na sjednici. Budući da gradonačelnik ignorira službene pozive na sjednice vijeća, danas smo ga pozvali i putem medija da dođe na sjednicu čije sazivanje je zatražio i da predstavi projekte na koje traži suglasnost Gradskog vijeća. Ignoriranjem poziva i nedolaskom na sjednicu gradonačelnik je ponovno svoj osobni interes (nema hrabrosti stati pred Vijeće jer ne želi da mu se javno postave određena pitanja) stavio ispred interesa Grada Oroslavja.

Iako će nas okrivljavati za neizglasavanje odluka, stvar je veoma jednostavna. Ne možemo dati podršku na projekt koji nam nije prezentiran. Ne može predlagatelj akta (gradonačelnik) ne doći na sjednicu i ne predstaviti svoje projekte, a zatim okrivljavati sve druge za neizglasavanje. Njegova je obveza i odgovornost doći na sjednicu i prezentirati projekte. Nijedan drugi čelnik u KZŽ i šire ne bi si dopustio takvo ponašanje kao Viktor Šimunić koji opetovano vrijeđa, zaobilazi i negira gradsko vijeće, koje je zakonom određeno predstavničko tijelo građana, a podsjećamo, kune se u transparentnost i poštivanje zakona.

Dok se gradonačelnik bavio vlastitom političkom samopromocijom, Grad je pao u drugi, pa i u treći plan. Naime, gradonačelnik je od 2. mjeseca imao spremnu dokumentaciju za prijavu na oba natječaja, ali je od predsjednika vijeća zatražio sazivanje sjednice tek 8.4. Na isti dan (8.4.) jedan od dva natječaja je zatvoren (prošla baba s kolačima, bilo je bitnije voditi kampanju). Zanimljivo, u svojoj večerašnjoj objavi gradonačelnik je prešutio taj natječaj (toliko o transparentnosti, samo kad njemu odgovara), a drugi natječaj je otvoren do 25.4., stoga je sjednica i sazvana za današnji dan iako je od održavanja protekle sjednice prošlo tek 10 dana (34. sjednica održana je 12.4., a sazvana je 5.4.).

Da je gradonačelnik vodio obzira o interesima grada i njegovih građana, zatražio bi dopunu dnevnog reda sjednice održane 12.4., pojavio bi se na njoj i predstavio projekte. Međutim, na dnevnom redu prošle sjednice bila su za gradonačelnika škakljive teme – njegovo izvješće o radu (Znate li nekog gradonačelnika ili načelnika koji ne prezentira vlastito izvješće?) i izvješće sa sastanka s roditeljima Dječjeg vrtića Šlapica u vezi ekonomske cijene vrtića i duga koji Grad duguje roditeljima, stoga su i Šimunićevi gradski vijećnici (5 od 5 – Kristijan Sojč, Mladen Šakoronja, Nataša Stražičić, Petra Bolfek Belošević i Roberto Kuleš) zaključili da je bolje propustiti sjednicu. Zanimljivo, o tome također niste mogli ništa pročitati.

Gradonačelnik će prozivati i proziva vijećnike zbog nemogućnosti prijave na natječaje, iako je sam za njih odgovoran – za prvi je propustio rok, a za drugi nije došao prezentirati projekt. Međutim, Šimunić nikad neće priznati vlastite propuste i pogreške, već će uvijek tražiti krivca u drugima i prozivati bez osnova. Ali da podsjetimo – KAD JE GRADONAČELNIK ODBIO PRIJAVITI GRAD OROSLAVJE ZA SREDSTVA FONDA SOLIDARNOSTI KOJIMA SU MOGLI BITI OSIGURANI MILIJUNSKI IZNOSI (jer su svi gradovi u KZŽ, osim Oroslavja, a gotovo i sve općine dobile ogromna sredstva; Donja Stubica – 6,6 milijuna eura; Pregrada – 3 mil eura, Zlatar – 4,3 mil eura, Krapina – 3 mil, Klanjec – 2,5 mil i Zabok – 615 tisuća eura), TADA NIJE PITAO VIJEĆE NIŠTA, a i građanima je to prešutio! Mnogobrojne ceste i komunalna infrastruktura mogli su tim sredstvima biti obnovljeni, kao što svjedočimo u susjednim lokalnim jedinicama.

Pozivamo gradonačelnika da konačno skupi hrabrosti i dođe pred vijećnike i predstavi svoje akte i odgovori na pitanja. Gradonačelniče, pa čega se bojite? Tukli biste ispod pojasa jeftinim floskulama vijećnike, a nemate hrabrosti (da ne kažemo nešto drugo) stati pred njih i predstaviti svoj rad – napisali su SDP-ovci.

foto: radio-stubica.hr

sjever.hr/radio-stubica.hr/FB SDP Oroslavje 24.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.