Now Reading:
Župan Darko Koren obišao općinu Drnje i OŠ “Fran Koncelak”
Full Article 2 minutes read

Župan Darko Koren obišao općinu Drnje i OŠ “Fran Koncelak”

Župan Darko Koren u utorak je sa suradnicima, na poziv načelnika Petra Dombaja, posjetio Općinu Drnje te obišao Osnovnu školu „Fran Koncelak“ Drnje i radove koji se trenutno odvijaju na prostoru općine.

Župana i suradnike, uz načelnika Općine, dočekala je ravnateljica škole Dunja Valenčak koja je predstavila trenutne aktivnosti koje se provode i programe koji se planiraju narednom razdoblju. Zahvalila je Županiji kao osnivaču škole na kontinuiranoj potpori koja se pruža kako bi uvjeti za školarce i nastavnike bili na najvećoj mogućoj razini kvalitete.

Župan Koren je zahvalio načelniku Dombaju i ravnateljici Valenčak na pozivu te kazao kako će Županija i dalje biti pouzdan partner u svim nastojanjima da Općina i škola dodatno razviju svoje potencijale. Suradnja s Općinom Drnje, koja spada u red najaktivnijih kada govorimo o korištenju fondova, je kvalitetna što se pokazalo na zajedničkim projektima, kazao je župan te dodao kako se sinergija potvrdila tijekom prošlogodišnjih poplava kada su svi bili u zajedništvu i nastojanju da se otkloni opasnost koja je prijetila.

– Nakon velikih ulaganja proteklih godina, i izgradnje školskih sportskih dvorana i CEKOM-a u Koprivnici i Đurđevcu te brojnih drugih manjih projekata, nastavlja s materijalnim ulaganjima u školski sustav kroz obnovu školskih igrališta i postavljanjem fotonaponskih elektrana. Prije nekoliko godina smo energetski obnovili ovu matičnu školu, a sad krećemo i s projektom rekonstrukcije igrališta za što smo preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurali 65 tisuća eura. Uz to, planiramo i 12 projekata u idućoj godini s ciljem realizacije projekta jednosmjenske nastave. Što se Drnja tiče, dogradit ćemo školu s tri učionice i kuhinju te postaviti fotonaponsku elektranu – pojasnio je župan.

Nakon prigodnih govora župan je sa domaćinima te zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem te pročelnicama Melitom Ivančić i Anom Mušlek obišao školu, a potom se obišla i lokacija Dravske ulice koje je prošle godine stradala u poplavi i koju očekuje temeljita sanacija.

Dodajmo kako je nakon obilaska u prostorijama Društvenog doma održan i radni sastanak župana i resornih službi sa načelnicima općina koji su projektno vezani za ITU mehanizam kako bi se raspravilo o aktualnostima vezanim za administrativno rješavanje i prijavu projekata na dostupne natječaje Europske unije.

sjever.hr

07.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.