Now Reading:
Nesvakidašnji događaj u Zagrebu: Jednoruki marokanski frizer iz pizzerije ukrao alkohol, maslinovo ulje i pepeljare
Full Article 2 minutes read

Nesvakidašnji događaj u Zagrebu: Jednoruki marokanski frizer iz pizzerije ukrao alkohol, maslinovo ulje i pepeljare

U prosincu 2023. godine oko 3 sata ujutro u centru Zagreba dogodila se nesvakidašnja krađa.

Naime, frizer (23) iz Maroka opljačkao je pizzeriju u Varšavskoj ulici, a ovih dana stigla mu je presuda s Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, pišu 24sata.

Kako navode, Marokanac je uporabom tjelesne snage i potiskivanjem klizne staklene stijene nasilno ušao u pizzeriju i uzeo šest boca alkoholnog pića Aperol, dvije bočice maslinovog ulja i četiri staklene pepeljare.

Ukupna vrijednost bila je 150 eura, a snimila ga je nadzorna kamera. Time je počinio kazneno djelo protiv imovine – teškom krađom.

Osudili su ga na kaznu zatvora u trajanju jedne godine. Osuda je uvjetna i kazna se neće izvršiti ako okrivljenik u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo.

U obrani koju je Marokanac iznosio na početku dokaznog postupka, a nakon što je izjavio da se osjeća krivim, naveo je da u potpunosti priznaje djelo koje mu se stavlja na teret.

Kako je rekao, njegova želja bila je da ode u Njemačku jer je htio nešto zaraditi kako bi prehranio obitelj, a sada mu je želja ostati u Hrvatskoj jer bi se htio tu zaposliti. Čak je u jednom incidentu ostao i bez ruke. Do sada se nije bavio krađama niti je činio kaznena djela. Nije nikada bio u zatvoru, navode 24sata.

Marokanac je rekao da mu je žao zbog toga što je napravio te da bi nadoknadio štetu vlasniku čim, kako kaže, stekne financijska sredstva. Molio je i da ga sud blaže kazni.

Kako navode sa suda, kao olakotne okolnosti okrivljeniku uzeli su u obzir priznanje i žaljenje zbog počinjenog kaznenog djela, mlađu životnu dob, manju vrijednost oduzetih stvari, kao i kaznenu i prekršajnu neosuđivanost. U obzir su uzeli i da je okrivljenik neposredno prije ovog događaja ostao bez ruke.

– U ovom slučaju riječ je o incidentu u životu okrivljenika, koji je neposredno prije ovog događaja ostao bez ruke i očito je tražio utjehu u alkoholu, što ga ne opravdava, ali je uzeto u obzir prilikom odlučivanja o kazni – navode sa suda.

Budući da je okrivljenik nezaposlen i bez imovine, sud ga je oslobodio dužnosti podmirenja troškova postupka. Pizzeriji mora podmiriti troškove.

foto: ilustracija
sjever.hr/24sata.hr
09.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.