Now Reading:
Donosimo recept za Lazanje juhu, savršenu za svaku priliku!
Full Article 2 minutes read

Donosimo recept za Lazanje juhu, savršenu za svaku priliku!

Otkrili smo nešto bolje od lazanja! Jelo koje bi čak i Garfielda, poznatog ljubitelja lazanja, ostavilo zadivljenim. Govorimo o lazanja juhi. No, nemojte da vas ime zavara. Ovo nije lagana juhica koju poslužujete kao predjelo, već zasitno glavno jelo od čak 5 porcija, a danas vam donosimo isproban recept.

Sastojci

3 žlice ulja

1 žuti luk

3 češnja češnjaka

1 crvena paprika

1 mrkva

450 g mljevenog junećeg buta

1 žličica origana

1 žličica majčine dušice

1 žličica soli

Malo papra

250 g pasate od rajčice

1 L vode

2 goveđe kocke

150 g listova za lazanje (oko 7 komada)

150 g sira (npr. Edamer, mozzarella, Gouda)

150 g ricotta sira

Par listova bosiljka

Priprema:

U dubokom loncu ugrijte ulje. U posebnom loncu pripremite goveđi temeljac od jedne litre vode i dvije goveđe kocke.

Prvo dinstajte luk i češnjak oko 5 minuta, a zatim dodajte sitno nasjeckane mrkvu i papriku. Dinstajte oko 15 minuta uz povremeno podlijevanje s temeljcem.

Nakon što  povrće omekša, u lonac dodajte mljevenu junetinu i začine. Dobro promiješajte te pustite da se kuha 10-ak minuta.

Sve prelijte ostatkom temeljca i pasatom od rajčice.

Kada zavrije, dodajte izlomljene listove za lazanje. Kuhajte dok listovi ne omekšaju (između 7 i 10 minuta).

Maknite s vatre, umiješajte naribani sir i poslužite s malo ricotte i bosiljka na vrhu.

Recept smo dobili od Laure Bais s portala Tikvica.com. Njezine recepte možete pronaći na sljedećim stranicama:

Facebook
Instagram
TikTok

sjever.hr 09.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.