Now Reading:
Nastavlja se modernizacija nerazvrstanih prometnica u Loboru bez troškova za mještane općine
Full Article 2 minutes read

Nastavlja se modernizacija nerazvrstanih prometnica u Loboru bez troškova za mještane općine

U proteklih sedam godina na području Općine Lobor uređeno je i asfaltirano više od 20 kilometara nerazvrstanih cesta, a istim se ritmom nastavlja i dalje budući da je nedavno Općini Lobor dodijeljeno novih 36 tisuća eura za modernizaciju nerazvrstanih cesta.

Naime, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je odluku o odabiru projekata prema Programu podrške brdsko-planinskim područjima te je Općini Lobor tom prilikom dodijeljeno 36 tisuća eura, čime Općina nastavlja niz uspješno prijavljenih projekata za financiranje iz vanjskih izvora. Dobivena sredstva namijenjena su za projekt modernizacije nerazvrstanih cesta na području Općine Lobor.

Načelnica općine Lobor Ljubica Jembrih zahvalila je Ministarstvu što je još jednom prepoznalo važnost projekta i dodijelilo Općini Lobor značajna financijska sredstva.

– Zadovoljni smo još jednim paketom financijske potpore za unapređenje naše prometne infrastrukture. Dobivena sredstva od velikog su značaja jer će nam itekako pomoći u našem nastojanju da razvoj općine teče što bolje i brže – rekla je načelnica Jembrih i poručila da Općina nastavlja raditi na unapređenju i modernizaciji prometnica kako bi se povećala sigurnost u prometu, ali i kako bi se poboljšala kvaliteta života mještana.

No, ono što je jednako važno je činjenica da se modernizacija prometnica financira isključivo sredstvima proračuna Općine, odnosno sredstvima s nacionalne razine.

-Naime, nekada su mještani sufinancirali asfaltiranje nerazvrstanih cesti što više nije slučaj. Sredstva za ulaganje u naše prometnice nalazimo, prije svega, preko natječaja na nacionalnim razinama i na taj način štedimo novce našim sumještanima – zaključila je Jembrih.

sjever.hr

26.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.