Now Reading:
Misteriozan slučaj: Pacijentima i medicinskim sestrama na Hitnom prijemu na Svetom Duhu pozlilo, pokrenuta istraga
Full Article 2 minutes read

Misteriozan slučaj: Pacijentima i medicinskim sestrama na Hitnom prijemu na Svetom Duhu pozlilo, pokrenuta istraga

Pacijentima i medicinskim sestrama u bolnici na zagrebačkom Svetom Duhu je pozlilo i svi imaju iste simptome, piše dnevnik.hr.

Cijeli slučaj prijavili su policiji, jer su dvije medicinske sestre te jedna osoba koja je došla u pratnji pacijenta u utorak na hitni prijem osjetili su kašalj, peckanje u grlu, oko očiju i nosa.

Glavna medicinska sestra Dubravka Ivanić rekla je kako su ju sestre dočekale uznemirene i kako išta konkretno nisu vidjele.

Nije bilo dima ni nekog mirisa ništa, samo su odjednom počele kašljati i oči su im počele suziti – kazala je Ivanić.

Pregledao ih je i liječnik, koji je utvrdio iritaciju, ali ne i uzrok.

– Mi smo sa strane bolnice učinili provjetravanje i čišćenje prostora, pregledali sve instalacije, provjerili medicinske plinove i gradski plin. Ne možemo sada točno znati koji je bio uzrok – istaknuo je ravnatelj bolnice Igor Alfirević.

Na teren su izašli i vatrogasci, koji su uređajem pokušali očitati koncentraciju jednog ili štetnih plinova, ali test je bio negativan. Također, bili su ondje je i zaposlenici plinare, ali nisu detektirali curenje plina. Bila je i policija koja i dalje utvrđuje sve okolnosti ovog događaja.

Dvije sestre koje su puštene kući još uvijek se ne osjećaju dobro, a Hitni prijem počeo je raditi u utorak od 14 sat i nitko od pacijenata nije prijavio nove simptome.

Izuzete su i nadzorne kamere koje su predane policiji i one bi trebale pomoći da se rasvijetliti ovaj misteriozan slučaj.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/dnevnik.hr 27.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.