Now Reading:
Meteoropatima danas neće biti lako – stiže nam južina, a navečer moguća i kiša
Full Article 2 minutes read

Meteoropatima danas neće biti lako – stiže nam južina, a navečer moguća i kiša

Prema podacima sa DHMZ-a, danas nas očekuje promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, dok je navečer moguća i kiša.

Na Jadranu i u krajevima uz njega mjestimice kiša, češća u drugom dijelu dana kada su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom. Prema večeri se kiša očekuje i u središnjim krajevima, a krajem dana i u istočnim. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, navečer u okretanju na jugozapadni. Na Jadranu jako i olujno jugo, prema večeri ponajprije na sjevernom dijelu u okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 9, na Jadranu od 10 do 14 °C. Najviša dnevna većinom između 17 i 22 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti nepovoljne. Uz premještanje frontalnog poremećaja preko naših krajeva, atmosfera će biti nestabilna, osobito na Jadranu gdje uz jak južni i jugozapadni vjetar, meteoropati i kronični bolesnici mogu patiti od glavobolje, razdražljivosti, smanjene koncentracije. Jutro će posvuda biti toplije u odnosu na prethodne dane, a uz dnevni porast temperature zraka i vjetar južnih smjerova, meteoropati mogu osjećati umor i manjak energije. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane nepovoljnim utjecajem vremena. Moguće su poteškoće sa snom u noći na četvrtak.

sjever.hr

26.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.