Now Reading:
Više od 50 trnovečkih mališana naučilo plivati, načelnica Vitković poručila: Djeca se trebaju družiti, baviti sportom, a ne samo biti pred računalima
Full Article 2 minutes read

Više od 50 trnovečkih mališana naučilo plivati, načelnica Vitković poručila: Djeca se trebaju družiti, baviti sportom, a ne samo biti pred računalima

Gradskim bazenima u Varaždinu ovih su dana ponovo odjekivali dječja vika i smijeh – nova grupa mališana iz općine Trnovec Bartolovečki učila je i naučila plivati.

Riječ je o novoj generaciji učenika 4. razreda Osnovne škole Trnovec, njih 36 te 18 učenika Osnovne škole Šemovec koji su uz vodstvo stručnih trenera uspješno završili petodnevnu školu plivanja. Podršku im je pružila i na uspjehu čestitala načelnica Verica Vitković.

-Jako je važno da djeca pohađaju ovakve aktivnosti, njima je to prije svega zanimljivo i zabavno, ali i iznimno korisno. Raduje me što su svi uspješno savladali ovaj program i neizmjerno smo zbog toga zahvalni svim trenerima. Djeci čestitam što su završila školu plivanja, ali njihov me uspjeh i ne čudi, budući da su svi vrlo marljivi i inače se bave sportom – rekla je načelnica.

Podsjetila je koliko je važno da se djeca druže i da budu što aktivnija u svoje slobodno vrijeme.

-Današnja moderna tehnologija im odvlači pažnju, ali ovo je naš način da ih potičemo da što više borave u prirodi, da se zajedno igraju, da se bave sportom, a ne da samo sjede pred računalima – kazala je načelnica Vitković.

Školu plivanja, kao i prijevoz za osnovnoškolce, iz svog je proračuna financirala Općina Trnovec Bartolovečki i kao i uvijek dosad, za roditelje je bila besplatna.

sjever.hr
15.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.