Now Reading:
FOTOGALERIJA Nažalost, moramo tražiti na ulici plaću! Krenula je prosvjedna povorka radnika varaždinskog Varteksa
Full Article 2 minutes read

FOTOGALERIJA Nažalost, moramo tražiti na ulici plaću! Krenula je prosvjedna povorka radnika varaždinskog Varteksa

Radnici Varteksa peti su dan u štrajku, a danas će održati veliki prosvjed na varaždinskom Korzu. Kao što su i najavili, u 10 su sati u prosvjednoj povorci krenuli prema Trgu kralaja Tomislava.

-Nažalost, moramo tražiti na ulici plaću – rekla je jedna od radnica.

Na pitanje je li čula da je članica Uprave Varteksa, Jelena Bošnjak, podnijela ostavku, odgovorila je:

-Na to smo i ciljali i to smo i očekivali.

Uoči formiranja prosvjedne povorke, Ivančica Pahor iz Domovinskog pokreta predala je radnicima donaciju te im se pridružila.

Tomislav Rajković, predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske rekao je da radnici i dalje ne daju Varteks i dalje su jedinstveni u stavu da žele obraniti svoje plaće, da žele obraniti Varteks.

-To ćemo danas pokazati ovim prosvjedom i siguran sam da podrška neće izostati ni sa drugih strana da ćemo na pozitivan način riješiti ovu situaciju u Varteksu – rekao je Rajković.

Odgovorio je i na novinarsko pitanje što očekuje od najave da je jedan od većinskih vlasnika, Stjepan Čajić, spreman dati pozajmicu ako se tu uključe HBOR i Zagrebačka banka.

-Očekujem pozitivan dogovor, očekujem da to bude prva stvar, ali ne i jedina u spašavanju Varteksa i vjerujem da će se pozitivno riješiti i ta situacija – kazao je.

Dodao je da je predsjednica uprave najavila svoj odlazak te da imaju neke kontakte s dioničarima, kao i da je za ponedjeljak najavljen sastanak sindikata s dioničarima.

Dodao je kako je u štrajku velika većina radnika.

-I sad ono malo radnika koji su se dvoumili bi li ili ne bi, to je minoran broj, ali i oni nam se pridružuju. Kao što vidite iza mene, podrška je ogromna. Ne samo radnika nego cijele javnosti i građana Republike Hrvatske koji nam se javljaju svaki dan svojim porukama podrške – zaključio je Rajković.

U 11 sati radnici i sindikalisti na Korzu će se obratiti novinarima i javnosti.

a.kučić/sjever.hr
10.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.