Now Reading:
U velikoj akciji USKOK-a pretražena 41 osoba, 46-godišnjak glavni osumnjičeni da je prodavao lovačke isprave
Full Article 2 minutes read

U velikoj akciji USKOK-a pretražena 41 osoba, 46-godišnjak glavni osumnjičeni da je prodavao lovačke isprave

Iz pu varaždinske stiglo je priopćenje vezano uz suradnju s policijskim službenicima Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije PNUSKOK-a te policijskim službenicima više drugih policijskih uprava.

Kako navode, u srijedu 17. siječnja proveli su više dokaznih radnji pretraga osoba, domova i drugih prostora te osobnih vozila i poslovnih prostorija kod 41 osobe u dobi od 19 do 77 godina, koji su osumnjičeni za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Kako se sumnja, u razdoblju od veljače 2022. do 20. siječnja 2023. godine, 46-godišnji muškarac, kao odgovorna osoba jednog učilišta za izvođenje programa osposobljavanja za lovce, lovočuvare i ocjenjivače trofeja divljači te petorica osumnjičenika, svi predavači i ispitivači navedenog učilišta i još četvorica osumnjičenika, od zainteresiranih su osoba tražili novčanu naknadu od najmanje 750 kuna po osobi, kako bi im ishodili uvjerenja o osposobljenosti za lovca, lovočuvara ili ocjenjivača trofeja divljači, bez propisno završenog programa osposobljavanja ili položenog ispita. Temeljem tog uvjerenja o osposobljenosti su mogli zatražiti izdavanje lovačke iskaznice te izdavanje odobrenja za nabavu oružja.

Zainteresirani su novac morali uplatiti na račun učilišta te su im izdavana uvjerenja o osposobljenosti za lovca bez obzira što nisu završili propisani program osposobljavanja i bez obzira jesu li položili ispit. 46-godišnjak je zatim u uvjerenja upisivao da su položili ispit i osposobljeni za lovca. To je ovjeravao svojim potpisom i pečatom učilišta.

sjever.hr

18.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.