Now Reading:
Pokazna vježba „Bernarda 2023” u Varaždinskim Toplicama pokazala izvanrednu spremnost vatrogasaca
Full Article 2 minutes read

Pokazna vježba „Bernarda 2023” u Varaždinskim Toplicama pokazala izvanrednu spremnost vatrogasaca

U organizaciji Vatrogasne zajednice Varaždinke Toplice, u subotu je održana javno pokazna vježba pod nazivom „Bernarda 2023”, na objektima u sklopu pansiona i hotela.

U vježbi je sudjelovalo sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Varaždinskih Toplica; DVD Varaždinske Toplice, DVD Vrtlinovec, DVD Drenovec, DVD Donja Poljana, DVD Leskovec, DVD Tuhovec i DVD Grešćevina.

Hrabri vatrogasci su još jednom potvrdili svoju izvanrednu spremnost i odgovornost u suočavanju s različitim izazovima, potencijalnim katastrofama i nesrećama. Vježba je pokazala ne samo njihovu opremljenost, već i izvanredno ljudstvo, što je ključna komponenta u njihovoj sposobnosti da gase požare, spašavaju ljude, životinje i štite imovinu ugroženu požarom, poplavom, potresima i u drugim katastrofama.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica, gospođa Dragica Ratković, izrazila je duboku zahvalnost i ponos prema dobrovoljnim vatrogascima i vatrogaskinjama.

-Oni se nesebično posvećuju svom pozivu i riskiraju vlastite živote kako bi osigurali sigurnost građana. Njihov predan rad i pripravnost omogućuju građanima da mirno spavaju znajući da su zaštićeni. Grad Varaždinske Toplice uvijek je spreman pomoći svojim vatrogascima, kako u nabavci opreme, tako i na druge načine i činit ćemo to i u budućnosti u znak potpore, ali i zahvalnosti za sve ono što vatrogaskinje i vatrogasci čine za nas. Ponosno stojimo uz njih i podržavamo njihovu neprocjenjivu službu – izjavila je gradonačelnica Ratković.

Pokazna vježba istaknula je važnost Vatrogasne zajednice i njezinih članova u očuvanju sigurnosti i dobrobiti lokalne zajednice.

sjever.hr
11.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.