Now Reading:
Bistrički teatar „Vende tam“ osvojio tri nagrade na međunarodnom festivalu u Srbiji
Full Article 2 minutes read

Bistrički teatar „Vende tam“ osvojio tri nagrade na međunarodnom festivalu u Srbiji

Najstarija glumačka grupa Bistričkog teatra ”Vende tam” iz Marije Bistrice, ove jeseni je prošla najužu selekciju i dobila priliku gostovati na međunarodnom festivalu  11. FAPORU u Leskovcu u Srbiji, koji je namijenjen amaterskim kazalištima.

Bistrički teatar ”Vende tam” gostovao je na festivalu u Leskovcu, s komedijom ”Biti, piti il’ popevati”,  po tekstu Anite Klemar u režiji Nevene Vukes, a glumci su Ana Raškaj, Paulina Švaljek, Laura Sugnetić, Leona Habazin, Lea Kovačić, Kornelija Božić, Nika Grabušić, Mia Hajnić i Klara Kurešić.

Odlukom žirija, predstava ovog mladog zagorskog teatra je osvojila čak tri nagrade. Nika Grabušić dobila je nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu, Klara Kurešić za najbolju sporednu žensku ulogu, a dodijeljena je i posebna nagrada žirija za Bistrički teatar pod vodstvom glumice Nevene Vukes za razvoj i doprinos kulture u Mariji Bistrici.

Ovo su prva službena priznanja, a iz teatra u prosincu najavljuju nove predstave sa svojim najmlađim glumcima.  

Općina Marije Bistrice je sufinancirala polovicu putnih troškova za odlazak na Festival, dok je drugu polovicu teatar skupio organizirajući dobrotvorni koncert Marka Vukesa uz sjajne goste Antoniju Šolu, Maria Regelju i Mariju Jelovečki, kao i uz igranje predstave “Biti, piti il’ popevati” pred domaćom publikom.

FOTO: RMB

sjever.hr/RMB 09.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.