Now Reading:
Za predsjednicu Foruma seniora SDP-a Varaždinske županije izabrana Nada Zadravec – SDP ima plan za povećanje mirovina s 500 na 750 eura!!!
Full Article 3 minutes read

Za predsjednicu Foruma seniora SDP-a Varaždinske županije izabrana Nada Zadravec – SDP ima plan za povećanje mirovina s 500 na 750 eura!!!

Dugogodišnja istaknuta članica SDP-a grada Varaždina i Varaždinske županije, Nada Zadravec, u narednom će razdoblju voditi Županijsku organizaciju Foruma seniora Varaždinske županije, ističe se u priopćenju ŽO SDP-a Varaždinske županije.

Odlučeno je tako na Izbornoj konvenciji Županijske organizacije Foruma seniora Varaždinske županije održane u utorak.

O tome koliko su SDP-u važni umirovljenici i njihovih prava prije samog izbora novog rukovodstva govorio je predsjednik Foruma seniora SDP Hrvatske Ivo Jelušić koji je istaknuo kako je u Hrvatskoj preko 1,2 milijuna umirovljenika. Jelušić je mišljenja kako je položaj hrvatskih umirovljenika bitno lošiji nego što je to u nekim susjednim zemljama. Smatra da Hrvatska može i treba više.

-SDP upravo zbog toga predlaže svoje mjere – da se prosječna starosna mirovina poveća u naredne četiri godine za 50 posto, a to je moguće na dva načina. Prvo da se promijeni sustav usklađivanja mirovine. Sada se usklađuju prema formuli rasta troškova, a naš prijedlog je da se uzima samo koeficijent koji je veći! To bi već u startu bitno povećalo mirovine, a takav je prijedlog moguće usvojiti već sad. Drugi naš prijedlog se odnosi na dugoročnije razdoblje. Dakle, da se prve godine povećaju mirovine za 10 posto, a sljedeće tri godine da rast bude još po 5 posto. Uključujući u to i prvu mjeru, to bi osiguralo rast mirovina prosječno od 50 posto. To je ono što SDP predlaže, što umirovljenici zaslužuju i što Hrvatska mora napraviti – završio je Jelušić.

U svom radu Forum seniora ima snažnu podršku Županijske organizacije što je naglasila predsjednica županijskog SDP-a i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora. Podsjetila je na brojne aktivnosti te organizacije za vrijeme kada je predsjednik bio Josip Hehet koji je preminuo 2022. godine.

-Imali smo jako vrijednog predsjednika, Josipa Heheta, nažalost pokojnog, koji je itekako obilježio desetljeće djelovanja Foruma seniora u Varaždinskoj županiji – rekla je Antolić Vupora dodajući kako ne sumnja da će Forum seniora i novoizabrano rukovodstvo aktivno angažirati na nuđenju rješenja problema koji tište hrvatske umirovljenike.

-SDP nudi konkretne prijedloge a to je rast mirovine od 50 posto odnosno na 750 eura jer naši umirovljenici to zaslužuju – zaključila je Antolić Vupora ističući kako je na Vladi da prihvati taj prijedlog SDP-a kojeg će ona osobno, ali i svi zastupnici SDP-a podržati.

Novoizabrana predsjednica Foruma seniora Zadravec objasnila je kako je Socijaldemokratski Forum seniora u okviru SDP-a asocijacija koja okuplja članove SDP-a starije životne dobi.

-Mi prihvaćamo i ljude koji nisu članovi naše stranke, ako oni prihvaćaju program socijaldemokracije, ako prihvaćaju naš rad, naše zalaganje, naša nastojanja da osobama starije životne dobi bude bolje – izjavila je Zadravec. Ujedno je istaknula i za što će se kao organizacija zalagati.

-Nastojat ćemo inicirati, poticati, predlagati sve ono što smatramo da osobe starije životne dobi zaslužuju. Sve one sitne potrebe naših članova i članova njihovih obitelji, prijatelja – nastojat ćemo i te sitne potrebe zadovoljiti. Probat ćemo biti ti koji će im olakšati i koji će im moći pružiti ono što im drugi neće pružati – zaključila je Zadravec.

Osim izbora nove predsjednice na Izbornoj konvenciji izabrani su za potpredsjednika Petar Ćurčija i članovi Županijskog odbora Ivan Geci, Zdravko Pahor, Gavro Tomašević, Ljubomir Turanjanin, Ivan Korotaj i Dragutin Pokos, stoji u priopćenju.

sjever.hr
08.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.