Now Reading:
Beroš objavio: Otrovan i Varaždinac, ne znamo je li sve od pića – stigli su prvi rezultati istrage!
Full Article 2 minutes read

Beroš objavio: Otrovan i Varaždinac, ne znamo je li sve od pića – stigli su prvi rezultati istrage!

Nastavlja se priča vezana uz otrovana gazirana pića – danas objavljeni rezultati istrage HZJZ-a pokazali su da su u 16 izuzetih bočica utvrđene određene nepravilnosti.

Kako donosi Jutarnji.hr, ministar Beroš izvijestio je jutros da od jučer ima još četvoro bolesnika u KBC-u Zagreb, jedan je u Vinogradskoj bolnici, a jedan u Varaždinu te da treba utvrditi je li sve u vezi s konzumacijom različitih pića.

Ivan Gornik, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijma KBC-a Zagreb, rekao je za Vijesti HTV-a kako je jučer razmatrano šest pacijenata s mogućim posljedicama uzimanja korozivnih tvari. Kod dvije su potvrđene promjene, kod troje su isključene bilo kakve promjene koje su povezane s time, a jedna osoba se obrađuje. Riječ je uglavnom o mlađim osobama.

Ministar zdravstva Vili Beroš jutros se obratio novinarima ispred Sabora i dao izjavu o slučajevima trovanja gaziranim pićima.

-Sve institucije rade svoj posao, zdravstveni sustav je spreman, postupamo prema protokolu. Pravodobno su obaviještena policija i sva tijela. Imamo nekoliko novih bolesnika, četiri u KBC-u Zagreb, jedan u Vinogradskoj na opservaciji i sumnja je na ozljeđivanjen kemijskim elementima. Jedan pacijent je Varaždinu. Pacijenti su s blažim simptomima i većina će biti otpuštena na kućno liječenje – rekao je ministar, a prenosi Jutarnji.

-Možemo reći da je dvoje od svih navedenih u vezi s konzumacijom određenih pića, a za ostale je potrebno sagledati. Mjesta panici nema, ali oprezu ima – dodao je Beroš.

-Nakon prve ozljede u Rijeci nije bilo moguće reći o čemu je riječ. Konzumacija pića je mogla biti incidentalna, piće je na neki način moglo biti promijenjeno… Pitanje je zašto je do toga došlo. Kad smo saznali za novi slučaj izašli smo u medije. Izašli smo onda kada smo procijenili da realna opasnost postoji – naveo je Beroš i poručio da je najbolje piti vodu.

-Moramo biti oprezni, ali ne treba sijati paniku – dodao je.

sjever.hr/jutarnji.hr
08.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.