Now Reading:
Predsjedništvo i Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore u Prelogu! “Prelog i Međimurska županija kolijevka su obrtništva u Hrvata”
Full Article 2 minutes read

Predsjedništvo i Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore u Prelogu! “Prelog i Međimurska županija kolijevka su obrtništva u Hrvata”

Grad Prelog i Međimurska županija ugostili su članice i članove Predsjedništva i Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore.

Uoči sjednice Predsjedništva i Upravnog odbora, koje su održane u prostoru Poduzetničkog centra Preloga te Hotela Panorama, održana je u Hotelu Panorama u Prelogu i konferencija za novinare, na kojoj su govorili predsjednik Obrtničke komore Međimurja Dražen Novak, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil.

Predsjednik Obrtničke komore Međimurja Novak zahvalio je na povjerenju što je upravo Međimurska županija izabrana za mjesto gdje će se održati prva sjednica novog vodstva Hrvatske obrtničke komore izvan Zagreba.

-Želja nam je približiti obrtnike komori. Međimurska županija može se pohvaliti snažnim gospodarstvom koje je velikim dijelom orijentirano prema izvozu, čemu svjedoči i činjenica da je naša županija pri samom vrhu prema indeksu razvijenosti na ekonomskoj razini Europske unije – rekao je Novak.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Kratohvil istakao je brojne probleme s kojima se susreću obrtnici, naročito u sektoru trgovine i zahvalio na gostoprimstvu te svemu onome što Grad Prelog čini za svoje obrtnike.

Prelog i Međimurska županija kolijevka su obrtništva u Hrvata. Obrtništvo u Hrvatskoj raste oko 9 posto godišnje, značenje obrtničkih zanimanja je sve jače, a obrtnički majstori nisu nikad bili cjenjeniji i bolje plaćeni – rekao je Kratohvil.

Uz prigodne riječi, gradonačelnik Kolarek pozvao je predsjednika i vodstvo Hrvatske obrtničke komore i na Gospodarski forum Grada Preloga, koji će se ove godine održati u prostoru Hotela Panorama Sportsko rekreacijskog centra DG Sport u Prelogu, u petak, 24. studenoga.

foto: prelog.hr
sjever.hr/prelog.hr
08.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.