Now Reading:
Prošlo je već 16 godina od tragične nesreće u kojoj je poginuo nikad prežaljeni makedonski pjevač Toše Proeski
Full Article 2 minutes read

Prošlo je već 16 godina od tragične nesreće u kojoj je poginuo nikad prežaljeni makedonski pjevač Toše Proeski

Na današnji dan, 2007. godine je ljude diljem Hrvatske, ali i cijele regije potresla vijest o smrti jednog od najpopularnijih pjevača – to je naravno nikad prežaljeni makedonski slavuj Toše Proeski.

Prije 16 godina pjevač je ostao mrtav na licu mjesta, nakon što je automobil VW Touareg, kojim je upravljao Georgij Georgijevski, udario u prikolicu tegljača pri čemu se suvozačka strana na kojoj je sjedio zabila pod prikolicu kamiona te je došlo do silovitog udarca u metalnu ogradu koja razdvaja dva traka autoceste. U istom autu je uz vozača bila i Tošina menadžerica Ljiljana Petrović koja je prošla s lakšim tjelesnim ozljedama.

Fotografije s mjesta nesreće šokirale su njegove obožavatelje, a on nije zaboravljen ni nakon toliko godina. Večer prije nego što je došlo do tragične nesreće, sudjelovao je u makedonskoj emisiji gdje je rekao da se želi maknuti od svega, no onda to nije bilo moguće.

Svoju kratku, ali zavidnu karijeru Toše Proeski je započeo 1996. godine na dječjem festivalu Makfest, a od rane dobi imao je nevjerojatan glazbeni talent. Pjevača je obožavala publika, ali i brojni kolege iz Hrvatske i cijele regije. Njegova smrt posebno je pogodila pjevača Tonija Cetinskog, koji se teško oporavio od gubitka. Početkom 2000-ih bio je najveća makedonska zvijezda, a u narednih godina postao je regionalna pop ikona.

foto arhiva
sjever.hr
16.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.