Now Reading:
Mala udruga velikog srca i velikih rezultata: SRK Linjak iz Velikog Bukovca ostvario povijesni uspjeh!
Full Article 3 minutes read

Mala udruga velikog srca i velikih rezultata: SRK Linjak iz Velikog Bukovca ostvario povijesni uspjeh!

Mala udruga, velikog srca i velikih rezultata. Upravo ta rečenica mogla se čuti prošle subote na ribnjaku Sportskog ribolovnog kluba Linjak Veliki Bukovec, kad se u slavljeničkoj atmosferi obilježio povijesni uspjeh.

Adrijana Komorski i Linjak Veliki Bukovec osvajači su lige HŠRS-a za 2023. godinu u lovu ribe udicom na plovak. Adrijana je, naime, osvojila naslov državne prvakinje, dok je u ekipnom poretku Linjak također osvojio prvo mjesto.
Lana Picer, također članica Linjaka bila je odlična četvrtka u pojedinačnom poretku, a Lucija Klasnić peta.

Ovo nije bio prvi pehar ni prva medalja, ribiči iz Velikog Bukovca mogu se pohvaliti brojnim uspješnim natjecanjima, a pehari koje ponosno pokazuju samo su podsjetnik na velike rezultate. Međutim, ono što je uspjela seniorska ženska ekipa nije bilo očekivano, a kad tako mala udruga osvoji tako veliki uspjeh, onda je zadovoljstvo time znatno veće.

-Mi smo mala udruga i da je netko prije deset godina rekao da ćemo ostvariti ovakav uspjeh, nitko nam ne bi vjerovao – rekao je predsjednik kluba Franjo Jantol ne skrivajući zadovoljstvo i ponos zbog ovakvog uspjeha.

Na ovom povijesnom uspjehu ženske ekipe Linjaka čestitao je i načelnik Velikog Bukovca Franjo Vrbanić koji je pobjednicama uručio i prigodne nagrade.

-Zaista sam ponosan na ovaj veliki rezultat i čestitam svim članovima Linjaka, a posebno našim prvakinjama. Mala smo općina, a ovako velike rezultate mogu donijeti samo zajedništvo, veliko zalaganje i volja. Neka ovo bude poticaj mlađim generacijama. Uspjeh je itekako dostižan kad se na tome predano radi – rekao je načelnik Vrbanić.

Kapetan ekipe Krtistijan Komorski, inače Međimurec iz Svete Marije, rekao je da ovakav uspjeh nije bio očekivan jer je ženska seniorska ekipa u ovom sastavu zapravo nastupila prvi put.

-Išli smo na natjecanje da vidimo što možemo napraviti, bez opterećenja i bilo kakvih obaveza. Već na pola sezone vidjelo se da bi ovo mogao biti veliki uspjeh, onda su djevojke zaista dale sve od sebe i beskrajno sam ponosan na njih – rekao je kapetan i dodao kakva su očekivanja od druge sezone.

-Meni je želja da sve tri djevojke odu na svjetsko prvenstvo. Adrijana se već uspjela plasirati na natjecanje u Portugalu druge godine, a nadam se da će i ostale cure ući u reprezentaciju – ističe.

Na kraju je izrazio želju da se klubu pridruži sve više mladih.

-Za djecu je bolje da izađu van u prirodu, da se druže i sklapaju nova prijateljstva nego da dane provode u zatvorenom, pred TV-om ili zadubljeni u igrice. Ribolovom se stječu i dobre radne navike – rekao je na kraju kapetan Komorski i pozvao roditelje da djecu upišu na ribolov.

sjever.hr
16.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.