Now Reading:
Bravo za SŠ Bedekovčina: Gabrijel Blagec i Josip Lacković prvi na Međunarodnom natjecanju iz područja floristike i hortikulture
Full Article 50 second read

Bravo za SŠ Bedekovčina: Gabrijel Blagec i Josip Lacković prvi na Međunarodnom natjecanju iz područja floristike i hortikulture

Učenici Srednje škole Bedekovčina, za smjer agrotehničar Gabrijel Blagec i Josip Lacković osvojili su prvo mjesto u disciplini Hortikultura na Međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola iz područja floristike i hortikulture.  Mentorica im je Mirjana Hudi Vlahek.

Natjecanje se održalo u Srednjoj školi Arboretum Opeka Marčan s ciljem promoviranja strukovnih zanimanja, hortikulturnih i florističkih kreativnosti, vještina i znanja te rada Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi, a obuhvaćalo je znanja i vještine iz vinarstva, voćarstva, povrćarstva i cvjećarstva, a sudjelovalo je 30 učenika i studenata u 7 ekipa.

Učenici SŠ Bedekovčina pobijedili su u konkurenciji timova iz Slovenije, Mađarske, Srbije, Nizozemske, Švedske, Italije i Hrvatske.

U području floristike natjecalo se 16 učenika, dok ih je 14 pokazalo znanje u području hortikulture.

Na natjecanju je u području floristike iz SŠ Bedekovčina sudjelovala i Mihaela Lazar. Ona je odlično odradila sva tri zadana zadatka na temu vjenčane dekoracije.

FOTO: SŠ Bedekovčina

sjever.hr 04.10.2023.

Input your search keywords and press Enter.