Now Reading:
Niz novih i zabavnih sadržaja na 58. Tjednu kajkavske kulture u Krapini
Full Article 3 minutes read

Niz novih i zabavnih sadržaja na 58. Tjednu kajkavske kulture u Krapini

Ovogodišnji ‘58. Tjedan kajkavske kulture’ donosi niz zabavnih događanja od već dobro poznatog i popularnog Vinskog placa, Dječjeg korza, Placa suvenira i festivalskih delicija do izvedbi različitih KUD-ova, koncerata i predstava.

Bogat program najavljuje direktorica Turističke zajednice Grada Krapine, Nedeljka Vodolšak, ističući kako je Turistička zajednica zadužena za tzv. vanjska događanja.

Manifestacija započinje u petak, 1. rujna ove godine, a službeno otvorenje će biti u nedjelju, 3. rujna na Trgu Ljudevita Gaja.

-Drugog dana rujna upriličit ćemo otvorenje Vinskog placa. Naši gosti će predstaviti ispijanje vina na vrlo interesantan način, kako se to nekad radilo u Krapini i u Križevcima – rekla je Vodolšak i dodala kako se Vinski plac održava tjedan dana, od subote do subote, a za dobru zabavu pobrinuti će se poznati bendovi iz Krapinsko-zagorske županije.

Tako će u subotu, 2. rujna, u sklopu Vinskog placa nastupati ‘Kontra band’, slijedećeg dana, u nedjelju, na programu je koncert grupe ‘Šarmeri’, a kroz idući tjedan očekuju nas izvedbe „Ansambla Zagorje”, grupe „Zvuci Zagorja”, „Dečki z bregov” te posljednje subote nastup glazbene grupe „Fiškali”.

Osim Vinskog placa, tu je i jedan od najbogatijih, najinteresantnijih i najšarenijih programa u sklopu Tjedna kajkavske kulture – Dječji korzo, koji će biti otvoren u sklopu službenog otvaranja manifestacije.

-Ove godine imamo 15 dječjih grupa iz cijele županije – kazala je direktorica TZ-a i dodala kako će se nakon otvaranja održati koncert Branka Ovčarića i prijatelja, dugogodišnjeg sudionika Kajkavskog festivala.

U utorak, 5. rujna održat će se Recital dječjeg kajkavskog stvaralaštva, dok će KUD Krapina, KUD Društvo žena Gornji Kraljevec i Humsko amatersko kazalište predstaviti na Dramskoj večeri kazališnih amatera. Idućeg dana, u srijedu, na Trgu Ljudevita Gaja će Kerekesh Teatar zabaviti publiku kazališnom predstavom IImovina”.

Direktorica TZ-a također je izdvojila Plac suvenira i festivalskih delicija, u kojem sudjeluje Srednja škola Pregrada sa svojim delicijama, koje će napraviti posebno za Tjedan kajkavske kulture. U sklopu tog dijela, izdvaja se i Etno kućica koju ove godine oprema Etno selo Kumrovec.

Predstaviti će se i različiti KUD-ovi iz cijelog kajkavskog govornog područja, kao što su KUD „Lovro Ježek” Marija Bistrica, KUD „Croatia” Zagreb, KUD „Gradići” Velika Gorica, Klapa Lugarin i HKUD „Prigorec” Markuševec.
Glazbene zvijezde hrvatske scene zabavljat će publiku na Trgu Ljudevita Gaja i to od četvrtak, 7. rujna, petak, 8. rujna te posljednjim koncertom u subotu, 9. rujna.

U četvrtak se očekuje nastup poznate hrvatske glazbene zvijezde Maje Šuput, u petak će svojim pjesmama publiku zabaviti Petar Grašo, dok je subota rezervirana za koncert grupe Psihomodo Pop.  

sjever.hr
30.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.