Now Reading:
Niz novih i zabavnih sadržaja na 58. Tjednu kajkavske kulture u Krapini
Full Article 3 minutes read

Niz novih i zabavnih sadržaja na 58. Tjednu kajkavske kulture u Krapini

Ovogodišnji ‘58. Tjedan kajkavske kulture’ donosi niz zabavnih događanja od već dobro poznatog i popularnog Vinskog placa, Dječjeg korza, Placa suvenira i festivalskih delicija do izvedbi različitih KUD-ova, koncerata i predstava.

Bogat program najavljuje direktorica Turističke zajednice Grada Krapine, Nedeljka Vodolšak, ističući kako je Turistička zajednica zadužena za tzv. vanjska događanja.

Manifestacija započinje u petak, 1. rujna ove godine, a službeno otvorenje će biti u nedjelju, 3. rujna na Trgu Ljudevita Gaja.

-Drugog dana rujna upriličit ćemo otvorenje Vinskog placa. Naši gosti će predstaviti ispijanje vina na vrlo interesantan način, kako se to nekad radilo u Krapini i u Križevcima – rekla je Vodolšak i dodala kako se Vinski plac održava tjedan dana, od subote do subote, a za dobru zabavu pobrinuti će se poznati bendovi iz Krapinsko-zagorske županije.

Tako će u subotu, 2. rujna, u sklopu Vinskog placa nastupati ‘Kontra band’, slijedećeg dana, u nedjelju, na programu je koncert grupe ‘Šarmeri’, a kroz idući tjedan očekuju nas izvedbe „Ansambla Zagorje”, grupe „Zvuci Zagorja”, „Dečki z bregov” te posljednje subote nastup glazbene grupe „Fiškali”.

Osim Vinskog placa, tu je i jedan od najbogatijih, najinteresantnijih i najšarenijih programa u sklopu Tjedna kajkavske kulture – Dječji korzo, koji će biti otvoren u sklopu službenog otvaranja manifestacije.

-Ove godine imamo 15 dječjih grupa iz cijele županije – kazala je direktorica TZ-a i dodala kako će se nakon otvaranja održati koncert Branka Ovčarića i prijatelja, dugogodišnjeg sudionika Kajkavskog festivala.

U utorak, 5. rujna održat će se Recital dječjeg kajkavskog stvaralaštva, dok će KUD Krapina, KUD Društvo žena Gornji Kraljevec i Humsko amatersko kazalište predstaviti na Dramskoj večeri kazališnih amatera. Idućeg dana, u srijedu, na Trgu Ljudevita Gaja će Kerekesh Teatar zabaviti publiku kazališnom predstavom IImovina”.

Direktorica TZ-a također je izdvojila Plac suvenira i festivalskih delicija, u kojem sudjeluje Srednja škola Pregrada sa svojim delicijama, koje će napraviti posebno za Tjedan kajkavske kulture. U sklopu tog dijela, izdvaja se i Etno kućica koju ove godine oprema Etno selo Kumrovec.

Predstaviti će se i različiti KUD-ovi iz cijelog kajkavskog govornog područja, kao što su KUD „Lovro Ježek” Marija Bistrica, KUD „Croatia” Zagreb, KUD „Gradići” Velika Gorica, Klapa Lugarin i HKUD „Prigorec” Markuševec.
Glazbene zvijezde hrvatske scene zabavljat će publiku na Trgu Ljudevita Gaja i to od četvrtak, 7. rujna, petak, 8. rujna te posljednjim koncertom u subotu, 9. rujna.

U četvrtak se očekuje nastup poznate hrvatske glazbene zvijezde Maje Šuput, u petak će svojim pjesmama publiku zabaviti Petar Grašo, dok je subota rezervirana za koncert grupe Psihomodo Pop.  

sjever.hr
30.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.