Now Reading:
U Varaždinu otvorena škola programiranja Logiscool – Stričak: “Digitalna pismenost danas je osnovni preduvjet svega”
Full Article 3 minutes read

U Varaždinu otvorena škola programiranja Logiscool – Stričak: “Digitalna pismenost danas je osnovni preduvjet svega”

Logiscool je inovativna edukativna institucija koja podučava djecu i tinejdžere vještinama programiranja i računalne tehnologije. Škola pruža poticajno okruženje u kojem učenici mogu razvijati svoj kreativni potencijal kroz praksu i izgradnju vlastitih projekata. Svoje programe temelji na praktičnom učenju, uz podršku stručnih trenera koji kombiniraju svoje programersko iskustvo s pedagoškom stručnošću. 

Kroz učenje programiranja, Logiscool potiče logičko razmišljanje, rješavanje problema i timsku suradnju, vještine koje su ključne u današnjem digitalnom svijetu. Metodologija ove institucije usmjerena je na kreativnost i igru kako bi se učenje učinilo privlačnim i zabavnim iskustvom. 

Svi tečajevi prilagođeni su dobnim skupinama i različitim razinama iskustva, omogućavajući svakom učeniku da napreduje prema vlastitim sposobnostima.  

Varaždinski župan Anđelko Stričak rekao je kako Logischool pruža obavezan program, a uz to su još osnivači 14. Centara izvrsnosti, 5. Centara izvrsnosti vezanih za strukovna zanimanja, 2. Centra kompetentnosti, Europskog talent centra.

-Digitalna pismenost danas je osnovni preduvjet svega, upravo preko ovoga naši će polaznici dobiti jednu širu međunarodnu sliku, jer se radi o međunarodnoj školi. Samim time bit će obuhvaćeni međunarodni kurikulumi koje ta škola propisuje, a moći će pratiti svjetske trendove. Pozdravljam ovu inicijativu i naglašavam kako je centar svijeta kad govorimo o digitalnim tehnologijama – Varaždin – rekao je Stričak.

Važno je istaknuti da se Logiscool ne bavi samo tehničkim aspektima. Kroz izazove, natjecanja i projekte, učenici primjenjuju svoje znanje u stvarnom svijetu, potičući tako svoju maštovitost i znatiželju. Ova edukacija pruža prostor za istraživanje različitih aspekata tehnologije, čime se mladima otvaraju vrata raznolikih mogućnosti. 

Suvlasnik franšize, Dražen Crnković, zahvalio je svojim vrijednim suradnicima na uloženom trudu, a objasnio je i što je Logischool.

-Dio franšize koja uči djecu širom 35 zemalja! Više od 180 tisuća polaznika je prošlo kroz školu koja omogućuje mladim ljudima u najranjivijoj dobi da nauče znanje koje im je potrebno da mogu biti sigurni u medijskom svijetu koje danas ima puno zamki i puno opasnosti za koje ljudi čak niti ne znaju. Kroz ovu školu naučit ćemo ih kako sigurno putovati tim medijskim svijetom – izjavio je Crnković i dodao kako škola službeno s radom počinje u 10. mjesecu!

Ono što ističe Logiscool jest otvorenost prema svim učenicima, bez obzira na njihovo predznanje. Roditelji mogu biti sigurni da će njihova djeca, osim tehničkih vještina, razviti i samopouzdanje te sposobnost suočavanja s izazovima. 

U skladu s brzim tehnološkim napretkom, edukacija je postala ključni faktor u pripremi mladih za budućnost. Jedan od ključnih ciljeva Logiscoola je podržati buduće stručnjake u tehnološkom sektoru. Kroz svoje programe, ova institucija gradi čvrste temelje za postizanje uspješne karijere u ovom brzorastućem području. 

sjever.hr
Foto:
29.08.2023.

Input your search keywords and press Enter.