Now Reading:
Ponovno petica za transparentnost: putem nove aplikacije mještani Općine Beretinec mogu pratiti sve isplate iz proračuna i doznati na što se troši javni novac!
Full Article 2 minutes read

Ponovno petica za transparentnost: putem nove aplikacije mještani Općine Beretinec mogu pratiti sve isplate iz proračuna i doznati na što se troši javni novac!

Općina Beretinec još je jednom primjer dobre prakse, ovog puta u transparentnosti. Naime, nedavno je uvedena nova aplikacija putem koje mještani Općine Beretinec mogu pregledati i pretraživati sve isplate iz općinskog proračuna čime je transparentnost podignuta na još višu razinu.

Kako je objasnio načelnik Nikola Žganec, proračunska transparentnost iznimno je važna za kvalitetu javnog upravljanja.

Cilj Općine Beretinec je potpuna transparentnost i otvorenost prema mještanima budući da smatramo da oni koji su nas birali imaju pravo znati što se radi i koliko to košta, odnosno na što se troši njihov novac. Odgovaramo isključivo mještanima koji su nam dali svoje povjerenje da vodimo Općinu i zato, da bismo dobro upravljali, javnost mora imati precizan uvid, kako u planiranje proračuna, tako i u trošenje javnog novca – rekao je načelnik Žganec.

Mještani aplikaciji mogu pristupiti preko poveznice koja je dostupna na službenoj web stranici Općine, a putem ove nove aplikacije mogu pratiti sve isplate iz općinskog proračuna.

Dakle, Općina Beretinec odlučila je dodatno unaprijediti transparentnost proračuna i mještanima omogućiti potpuni uvid u svoje financije i potrošnju javnog novca. Kao dokaz odličnog posla koji je Općina Beretinec napravila, Institut za javne financije ocijenio je transparentnost proračuna Općine Beretinec najvišom mogućom ocjenom – peticom. Napomenimo kako je ovo četvrta godina zaredom u kojoj Općina Beretinec ostvaruje najvišu moguću ocjenu.

foto: arhiva
sjever.hr
11.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.