Now Reading:
Na jesen se u Mariji Bistrici otvara novi SPAR – Načelnik Milički: SPAR je prepoznao vrijednost naše općine, od ove investicije ostat će puno
Full Article 3 minutes read

Na jesen se u Mariji Bistrici otvara novi SPAR – Načelnik Milički: SPAR je prepoznao vrijednost naše općine, od ove investicije ostat će puno

Na velikom gradilištu SPAR-a na bistričkoj obilaznici susreli su se načelnik Marije Bistrice Darko Milički i voditelj projekta izgradnje u SPAR-u Marko Plaščar jučer 10. srpnja. Novi SPAR će, kako kaže načelnik, donijeti mnogo toga dobrog.

Načelnik je rekao da projekt traje već dvije godine, a pritom se i zahvalio SPAR-u na ovoj investiciji. Naglasio je da se radi o privatnom zemljištu pa nije bilo potrebno miješanje Općine sa svojim zemljištima ili sl. Parcela na kojoj se gradi prostire se na oko 8000 kvadratnih metara, a popraćena je i u prostornom planu Općine.

– Parcela na kojoj se gradi SPAR ima i ulaz u buduću stambenu zonu i SPAR je osigurao koridor ulaskom u tu zonu i na neki način 1000 kvadratnih metara stavio na raspolaganje za javnu namjenu, za tu buduću cestu. Također, ovaj dio je energetski malo slabije pokriven, a zahvaljujući SPAR-u doveden je i visoko energetski napon, u trafostanicu, koja će osigurati još bolje stanje sa električnom energijom za ovaj dio naselja. Također, direktan priključak s magistralnog voda Zagorskog vodovoda, koji je također dovučen do ovog gradilišta osigurava svim korisnicima da se mogu priključiti i pojačati vodovodni sustav ovog dijela Marije Bistrice. Kad sve skupa zbrojimo, od ove investicije ostat će puno i za javno i društveno i naravno, kad se otvori ovaj centar imat ćemo i konkurenciju, bolju ponudu, otvorit će se nova radna mjesta – dodao je načelnik Milički.

Voditelj projekata gradnje zadužen za superviziju izgradnje objekta u Mariji Bistrici Marko Plaščar rekao je kako su zadovoljni tijekom radova, koji su otvoreni u svibnju te da se sve radi unutar rokova. Zahvalio se svima na suradnji i svim sudionicima na gradilištu i nadodao da će cijela građevina biti oko 1160 kvadratnih metara, od čega će 700 kvadratnih metara biti isključivo za prodajni prostor.

– Sustav rasvjete je sa led rasvjetom, dakle uz minimalnu potrošnju. Zatim odbačenu energiju od rashladnog sustava koristimo za dogrijavanje vode na objektu, a tijekom zimskih mjeseci tu otpadnu toplinu ćemo koristiti za grijanje prostora. Pokušavamo što manje vanjske energije utrošiti za energetsku održivost same poslovnice – rekao je Plaščar.

Na kraju je potvrdio da se otvorenje očekuje na jesen, iako se točan datum još ne zna.

foto: Radio Marija Bistrica

sjever.hr/www.rmb.hr

11. 07. 2023.

Input your search keywords and press Enter.