Now Reading:
Završila izgradnja streljane Lovačkog društva “Jelen” iz Zrinskog Topolovca – Župan Marušić: Bjelovarsko-bilogorske županije će nastaviti podupirati lovstvo
Full Article 2 minutes read

Završila izgradnja streljane Lovačkog društva “Jelen” iz Zrinskog Topolovca – Župan Marušić: Bjelovarsko-bilogorske županije će nastaviti podupirati lovstvo

Projekt izgradnje i opremanja streljane za leteće mete, odnosno glinene golubove u blizini lovačkog doma u Jakupovcu, Lovačko društvo Jelen iz Zrinskog Topolovca prethodnih dana privelo je kraju. Župan Marko Marušić svečano je otvorio streljanu.

Čestitao je svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta te na uloženom trudu i naporu, a naglasio je i da je imao kvalitetnu suradnju sa županijskim Lovačkim savezom.

– Bjelovarsko-bilogorske županije će nastaviti podupirati lovstvo i mi ćemo u listopadu Javni poziv za onih deset mjera koje provodimo za unaprjeđenje lovstva. Mjere kreiramo u dogovoru s Lovačkim savezom BBŽ i zato ćemo ponovno zajedno sjesti i vidjeti treba li nešto tu mijenjati kako bi sredstva koja izdvajamo bila iskorištena na najbolji način – poručio je župan i potom zaželjevši puno uspjeha u njezinu korištenju proglasio streljanu otvorenom.

Predsjednik Lovačkog društva “Jelen” Željko Sudaš bio je iznimno sretan jer su konačno dočekali otvorenje streljane. Tom je prilikom naveo da vrijednost cjelokupnog projekta iznosi nešto manje od 15 tisuća eura, a vrijednost same streljane je oko 5 tisuća eura.

– Streljana će lovcima služiti za trening i uvježbavanje vještina, a moći će je koristiti i članovi drugih lovačkih udruga – rekao je predsjednik društva Željko Sudaš.

Uz župana i članove Lovačkog društva „Jelen“, svečanosti su prisustvovali predsjednik Lovačkog saveza BBŽ Branimir Stankić i načelnica Zrinskog Topolovca Jasna Mikles Horvat.

foto: Bjelovarsko-bilogorska županija

sjever.hr

11. 07. 2023.

Input your search keywords and press Enter.