Now Reading:
Saborski zastupnik Pavić zapitao u Saboru – Zašto moji Zagorci plaćaju najveće premije za osiguranje automobila?
Full Article 2 minutes read

Saborski zastupnik Pavić zapitao u Saboru – Zašto moji Zagorci plaćaju najveće premije za osiguranje automobila?

Zastupnik Socijaldemokrata iz Krapinsko-zagorske županije, Željko Pavić, u petak je u Hrvatskom saboru upozorio na činjenicu da građani njegove županije plaćaju najveću premiju kada je u pitanju premija prilikom osiguranja od autoodgovornosti (AO).

-Moji Zagorci plaćaju najviše premije osiguranja za automobile – ustvrdio je Pavić u Saboru te je upitao vladinog predstavnika hoće li se zakonom urediti da svi u Hrvatskoj imaju iste premije.

-U odnosu na vlasnika automobila u Daruvaru, Zagorci imaju skoro 70 posto višu cijenu, a od Varaždinaca 50-ak posto – rekao je zastupnik Željko Pavić u saborskoj raspravi o izmjenama Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, koje su podržali i vladajući i oporba.

Drži da je takav pristup diskriminirajući jer iste kuće imaju različite cijene, pa pita hoće li se zakonom urediti da svi u Hrvatskoj imaju iste premije osiguranja. Vladin predstavnik Davor Zoričić kaže da bi načelno cijena osiguranja trebala ovisiti o rizicima.

-Ako je o tome riječ, to treba uzeti u obzir, no istražit ćemo do drugog čitanja – riječi su Zorčića koje prenosi portal Index.hr.https://www.index.hr/vijesti/clanak/zastupnik-u-saboru-zasto-zagorci-placaju-najskuplje-premije-za-aute/2477649.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_najnovije_d

www.sjever.hr/Index.hr 07.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.