Now Reading:
Donesena presuda za brutalno premlaćivanje zaštitara, nakon čega je umro: Mladići osuđeni na manje od 4 godine zatvora
Full Article 2 minutes read

Donesena presuda za brutalno premlaćivanje zaštitara, nakon čega je umro: Mladići osuđeni na manje od 4 godine zatvora

Mladići su u rujnu prošle godine mlatili zaštitara na Savici rukama i nogama.

Kako 24sata piše, Bafti i Perhot u rujnu prošle godine pretukli su zaštitara na Savici koji je nakon toga preminuo. Nisu im sudili za ubojstvo, nego za kazneno djelo ‘Teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti‘.

Bafti je nepravomoćno dobio 3 godine i 10 mjeseci zatvora, a Perhot 3 godine i 6 mjeseci. Oslobođeni su troškova postupka, a u kaznu im se uračunava i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 3. rujna 2022. Obojica su priznala djelo te izrazila iskreno kajanje i žaljenje.

Prema nalazu vještaka, od 15 udaraca koje su mu zadali, svi osim jednog su uzrokovali lake ozljede, jedna ozljeda okvalificirana je kao teška, ali ne životno ugrožavajuća. Uzrok smrti je, prema mišljenju vještaka, psihička trauma koja, da ne postoji ranije ostečenje, ne bi prouzročila smrt. Naime, otkriveno je da je zaštitar imao urođenu srčanu manu.

Podsjetimo, mladići su 3. rujna prošle godine oko 4 ujutro došli u automat klub u Lastovskoj ulici u Zagrebu.

Ubrzo nakon toga se 22-godišnji mladić verbalno sukobio s 40-godišnjim zaštitarom Hrvojem Zanatićem. Svađa je prerasla u fizički sukob, u koji se uključio i 23-godišnjak. Nakon napada, zaštitaru je pozlilo te je umro u KBC-u Zagreb.

-Radili su nemir. Svađali su se s djelatnicom i onda se u to umiješao Hrvoje koji je samo radio svoj posao. Tu je nastala tučnjava, a Hrvoje je nakon svega bio dobro. Zatim je izašao iz kasina nakon pola sata i samo se srušio na pod. Glavom je udario u stepenicu, a krv mu je tekla iz glave. Napadači su već otišli, a po njega je došla hitna – rekao je svjedok, a prenosi 24sata.

foto: ilustracija
sjever.hr/24sata.hr
07.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.