Now Reading:
Ne staju ulaganja u međimursku bolnicu: Počinje obnova Odjela neurologije vrijednosti 5 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

Ne staju ulaganja u međimursku bolnicu: Počinje obnova Odjela neurologije vrijednosti 5 milijuna kuna

Međimurska županija ulazi u novi projekt ulaganja u poboljšanje zdravstvenog sustava. Potvrda toga je u ponedjeljak potpisan ugovor o rekonstrukciji Odjela neurologije Županijske bolnice Čakovec gdje se radi o investiciji većoj od 700 tisuća eura odnosno 5 milijuna kuna.

Ulaganje u zdravstvo prioritet je Međimurske županije što potvrđuju provedeni projekti u posljednjih nekoliko godina naglasio je međimurski župan Matija Posavec.

-Prije nekoliko mjeseci najavili smo rekunstrukciju i obnovu neurologije u Županijskog bolnici i to je i za nas i naše pacijente izuzetno važan odjela. Oko 17 tisuća pacijenata godišnje prođe kroz neurološku ambulantu – kazao je župan ističući važnost ove investicije. Njena vrijednost je spomenutih 5 milijuna kuna odnosno nešto više od 700 tisuća eura, a za nekoliko dana biti će završena i energetska obnova bolnice kao i nabava nove opreme.

-Nedavno smo otvorili dograđeni dio Zavoda za javno zdravstvo, a za nekoliko tjedana bit će završena rekonstrukcija Zavoda za hitnu medicinu. Moram napomenuti da smo prijavili projekt potpune revitalizacije cijelog dvorišta odnosno parkirališta kako bismo riješili problem parkinga s obzirom da samo bolnica ima oko 900 zaposlenih – rekao je župan dodavši da će se nakon rekonstrucije neurologije ići i dalje s rekonstrukcijama drugih odjela, a radi se o rekonstrukciji dvorca Feštetića i dogradnju prostora gdje će se premjestiti svi laboratoriji za vađenje krvi.

Koliko je važna obnova Odjela neurologije pojasnio je ravnatelj bolnice Igor Šegović.

-Radi se o jednom iznimno važnom odjelu u našoj bolnici. To je odjel koji od nedavno ima novog voditelja, jednog mladog čovjeka punog energije Borisa Hlebeca koji ne samo što je kvalitetan čovjek, nego ima i jedan kvalitetan tim ljudi. Odjel ima dovoljan broj liječnika, kvalitetne medicinske sestre i fizioterapeute – kazao je Šegović dodajući da očekuje da upravo taj tim razvija dalje Odjel kako pacijenti iz Čakovca neće morati ići za Zagreb već će većinu toga rješavati u Čakovcu. Posebno se zahvalio Robertu Marčecu koji je vodio odjel prije Hlebeca. Šegović je naglasio i kako liste čekanja postoje, a zbog Covid pandemije broj pacijenata na svim odjelima je sve veći.

-Dolazi na naplatu ona zatvorenost sustava i mi se prilagođavamo kako bi ih sve zbrinuli – zaključio je Šegović.

Voditelj Odjela neurologije, Boris Hlebec, mišljenja je da ovim počinje novi period Odjela za neurologiju

-Mislim da je ova rekonstrukcija našeg odjela najljepši poklon svakom Međimurcu i Međimurki, bez obzira na to trebaju li oni nas ili ne. Odjel neurologije koji je dobro opremljen i koji je moderan, koji je spreman zaštiti i zbrinuti pacijenta, mreža je sigurnosti za svakog od nas i za one koji su bolesni i koji su zdravi – kazao je Hlebec te nastavio:

-Svaka investicija u bolnicu je od izuzetnog značaja pa tako i ova. Ako je kardiologija srce bolnice, onda je neurologija možda mozak bolnice – rekao je Hlebec te zahvalio svima koji su omogućili da se ovaj projekt realizira.

skalajdzija/sjever.hr
03.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.