Now Reading:
Održan 2. KUP Grada Klanjca i prvenstvo Hrvatske u samostrelu -Mihaela i Martin Oborovečki osvojili zlatnu i srebrnu medalju
Full Article 3 minutes read

Održan 2. KUP Grada Klanjca i prvenstvo Hrvatske u samostrelu -Mihaela i Martin Oborovečki osvojili zlatnu i srebrnu medalju

Ovaj vikend, 01. i 02. srpnja, streljačko društvo “Predionica” na igralištu NK Klanjec okupila je najbolje hrvatske strijelce u samostrelu na prvenstvu Hrvatske i 2. Kupu Grada Klanjca. Otvorenje natjecanja bilo je u subotu. 01. srpnja, gdje su se natjecali seniorke i seniori, ekipno i pojedinačno u gađanju Field samostrelom te gađanje na 65. 50 i 35 metara dok je nedjelja bila rezervirana za Match Play – eliminacije i borbu za medalje, te nakon završetka i podjela medalja koje su dijelili gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Prema riječima gradonačelnika Brleka, ovogodišnji KUP bio je ujedno i izborno takmičenje za hrvatsku reprezentaciju koja će braniti boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu. Istaknuo je kako je na takmičenju bilo jako dobrih ekipa, među kojima su bili i hrvatski prvaci, svjetski prvaci kao i svjetski doprvaci te juniorski svjetski doprvaci.

-Bio je to jedan visoki nivo samog takmičenja. Rezultati su više nego dobri jer su prvoplasirana i drugoplasirana ekipa u ukupnom poretku ostvarili rezultate bolje od svjetskih rekorda. Zaista smo zadovoljni ovim takmičenjem, a vjerujem da su zadovoljni i sami natjecatelji i takmičenjem i organizacijom – kazao je Brlek dodavši kako se na sljedećem kupu, trećem po redu, nada još boljem i većem odazivu.

Krapinsko-zagorski župan Kolar istaknuo je kako je ovo 2. po redu Kup Grada Klanjca koji je okupio najbolje hrvatske streličare te veliko priznanje za streljačko društvo “Predionica” Klanjec, ali i Gradu Klanjcu kao jednom od pokrovitelja.

-Na ovom natjecanju natjecali su se najbolji od naših streličara i ponovo su Martin i Mihaela Oborovečki pokazali da su u samom vrhu hrvatskog streličarstva, ali i ostali naši natjecatelji- kazao je župan te čestitao svim natjecateljima na osvojenim nagradama. A nagrade najboljima, uz župana Kolara i gradonačelnika Brleka, dodijelili su i glavni tajnik Hrvatskog streljačkog saveza Bojan Đurković te glavni tajnik Svjetske samostrelske Unije (IAU) Dragutin Vrbek.

Najbolji među muškim natjecateljima u prvenstvu Hrvatske – samostrel Field su:

1. Domagoj Pereglin iz Streljačkog društva Dubrava

2. Martin Oborovečki iz SD Veliko Trgovišće,

3. Marijan Kajfeš, također iz SD Dubrava.


U ženskoj su konkurenciji:

1. Mihaela Oborovečki iz SD Veliko Trgovišće

2. Valentina Mrnjavčić Pereglin iz SD Dubrava

3. Sanja Komar iz PGSD Zagreb s broncom.


U sveukupnom poretku najboljih na 2. Kupu Grada Klanjca dominirali su streljački klubovi iz Dubrave i Velikog Trgovišća.

1.Domagoj Pereglin,

2.Martin Oborovečki,

3.Marijan Kajfeš,

4.Mihaela Oborovečki

5. Valentina Mrnjavčić Pereglin.

msopek.hr/sjever.hr 03.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.