Now Reading:
Uhićen serijski kradljivac! Krao je sve od svakoga: od maloljetnika do umirovljenika
Full Article 1 minutes read

Uhićen serijski kradljivac! Krao je sve od svakoga: od maloljetnika do umirovljenika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela.

Kako se sumnja, on je dana 26. svibnja u Marčanu, otuđio mobitel u vlasništvu 74-godišnjaka, u vrijednosti od 300 eura, a dana 7. lipnja, kod ugostiteljskog objekta u Petrijancu, bicikl u vlasništvu 21-godišnjaka, u vrijednosti od oko 1 200 eura.

Tu nije stao, već idući tjedan, 15. lipnja, na parkiralištu ustanove za starije i nemoćne osobe u Zavojnoj ulici u Varaždinu, drsko je okrao 88-godišnju ženu. Lopov je iskoristio otežano kretanje oštećene te iz košare njezinog pomagala za hodanje, otuđio vrećicu s novčanikom u kojem su se nalazili osobni i bankovni dokumenti i iznos od nekoliko desetaka eura.

Nadalje, sumnja se da je počinio i dva kaznena djela Neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i to dana 18. lipnja u Varaždinu, Šetalište Franje Tuđmana na štetu 68-godišnjaka, a tijekom noći 25./26. lipnja u Donjem Vratnu na štetu 17-godišnjakinje. U oba slučaja su vozila pronađena na području Međimurja te vraćena vlasnicima.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 24-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

foto: ilustracija
sjever.hr
03.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.