Now Reading:
Na sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije raspravljalo se o 27 točaka – evo koje su najvažnije
Full Article 2 minutes read

Na sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije raspravljalo se o 27 točaka – evo koje su najvažnije

U prostoru koprivničke Gradske vijećnice je održana 18. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije na kojoj su članovi raspravljali o 27 točaka dnevnog reda.

Sjednicu je vodio predsjednik Skupštine Damir Felak, a prisustvovali su joj župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnici županijskih upravnih tijela i ravnatelji županijskih ustanova.

Na početku sjednice donesena je odluka o nastavku obnašanja dužnosti člana Županijske skupštine koprivničko-križevačke županije kojom je Ivan Sabolić izabran na listi SDP-HSLS-GLAS nakon mirovanja aktivirao svoj mandat koji je ostvario na posljednjim Lokalnim izborima. 

Župan Darko Koren je potom predstavio Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2023. godinu naglasivši kako su u protekloj godini realizirani brojni projekti iz područja Županijske nadležnosti te da su ukupni prihodi i primici proračuna Koprivničko-križevačke županije u 2023. godini bili planirani u iznosu od 123,7 milijuna eura, a ostvareni su u iznosu 116,8 milijuna eura što je 94,4 posto godišnjeg plana. Što se tiče ukupnih rashoda i izdataka proračuna izvršeni su u ukupnom iznosu od 114,5 milijuna eura što je 88 posto od planiranih za 2023. godinu.

Članovi Skupštine su zatim donijeli odluku o raspodjeli rezultata Koprivničko—križevačke županije utvrđenog na 31. prosinca 2023. godine i usvojili Izvješće o radu i izvršenju financijskog plana Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama Koprivničko-križevačke županije za 2023. godinu.

Županijska skupština je potvrdila i izvješća o radu i financijskim rezultatima zdravstvenih ustanova za 2023. godinu.  

Predstavljeno je i Izvješće o radu i godišnjeg izvještaja o izvršenju financijskog plana Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica za 2023. godinu, koje su članovi Skupštine podržali te izvješća o – realizaciji Programa iz područja osnovnog i srednjeg školstva Koprivničko-križevačke županije za 2023. godinu, stipendiranju i kreditiranju studenata Koprivničko-križevačke županije za 2023. godinu, realizaciji Programa javnih potreba u kulturi za 2023. godinu, o radu Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije i realizaciji programske djelatnosti sporta u 2023. godini, o radu Zajednice tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije i realizaciji programske djelatnosti tehničke kulture u 2023. godini te o realizaciji Programa udruga građana za 2023. godinu.

sjever.hr 21.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.