Now Reading:
Folklorni festival u Trnovcu Bartolovečkom oduševio brojne posjetitelje! Načelnica Vitković: “To je naša veza s prošlošću, ali i naša obveza prema budućim generacijama”
Full Article 2 minutes read

Folklorni festival u Trnovcu Bartolovečkom oduševio brojne posjetitelje! Načelnica Vitković: “To je naša veza s prošlošću, ali i naša obveza prema budućim generacijama”

U sklopu svečanog obilježavanja blagdana Sv. Petra i Pavla, Kulturno-umjetničko društvo MAK Trnovec organiziralo je folklorni festival koji je oduševio posjetitelje, a sama manifestacija, koja je pod pokroviteljstvom Općine Trnovec Bartolovečki, okupila je mnoge folkloraše koji njeguju i čuvaju bogatu kulturnu baštinu svog područja.

Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković izrazila je svoju zahvalnost svim sudionicima folklornog festivala koji neumorno i s ljubavlju te s velikom predanošću njeguju tradiciju svog kraja.

-Nošnje koje naši folkloraši ponosno nose prenose naslijeđe generacija prije njih – njihovih roditelja, baka i djedova, a prikazali su nam svu raznolikost i jedinstvenost folklornog izraza – izjavila je načelnica.

Folklorni festival u Trnovcu Bartolovečkom oživio je i proslavio bogatu tradiciju ovog područja, a folkloraši su s ponosom predstavili svoju kulturu i naslijeđe.

-Njegovanje tradicije omogućava nam da sačuvamo našu autentičnost i jedinstvenost, da ne zaboravimo svoje korijene i da budemo ponosni na svoj kraj. To je naša veza s prošlošću, ali i naša obveza prema budućim generacijama. Upravo stoga me jako veseli što naš KUD Mak ima velik broj djece upisane u folklor – izjavila je načelnica i dodala:

-Uz to, tijekom folklornog festivala, primijetila sam da je šator bio ispunjen mladima koji su s velikim zanimanjem pratili izvedbe. To je vrlo ohrabrujuće jer pokazuje da mladi ljudi cijene našu tradiciju i aktivno se uključuju u njezino očuvanje jer oni su budućnost našeg kraja – zaključila je Vitković i najavila kako će Općina i dalje podržavati takve događaje i aktivnosti koje promiču kulturu i omogućavaju mladima da se povežu s tradicijom i baštinom svoga kraja.

Posjetitelji su imali priliku uživati u nastupima šest folklornih skupina iz Hrvatske i Slovenije, koje su obuhvaćale sve dobne skupine, od najmlađih do starijih.

-Mogli smo svjedočiti izvanrednim nastupima KUD-a Vrbovec, KUD-a Anka Ošpuh iz Ludbrega, naših prijatelja iz Slovenije, Društvo bolnišnica Ptuj, kao i naših sjajnih skupina iz KUD-a Mak – izjavio je Miro Koren, predsjednik Kulturološkog društva MAK Trnovec.

Input your search keywords and press Enter.